Congresul PPE | Liderul PNL Cluj anunță vot în unanimitate pentru aderarea completă a României la Schengen

Congresul PPE | Liderul PNL Cluj anunță vot în unanimitate pentru aderarea completă a României la Schengen
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Manifestul electoral al Partidului Popular European, care susține aderarea rapidă a țării noastre la spațiul Schengen a fost adoptat în unanimitate. Daniel Buda consideră remarcabil faptul că, inițial, Austria a exprimat reticență, dar în final a votat „pentru”.

Potrivit liderului PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, manifestul PPE arată susținerea integrării depline în Schengen a României, cu eliminarea controlului nu doar la frontierele aeriene și maritime, ci și la cele terestre, cât mai curând posibil.

Victorie semnificativă pentru România la Congresul PPE!

Manifestul electoral al Partidului Popular European, care susține aderarea rapidă a țării noastre la spațiul Schengen a fost adoptat în unanimitate. Desigur, a fost remarcabil faptul că, inițial, Austria a exprimat reticență, dar în final a votat pentru. De la București, un mesaj puternic și clar răsună în întreaga Europă: este momentul ca România să devină membră cu drepturi depline în spațiul Schengen.

Principalele puncte din Manifestul PPE includ:

• Susținerea integrării depline în Schengen a României și Bulgariei, cu eliminarea controlului nu doar la frontierele aeriene și maritime, ci și la cele terestre, cât mai curând posibil.

• Accent pe securitatea europeană și stabilitatea economică pentru toate statele membre. PPE va promova stabilirea unui cadru legislativ pentru instituirea a două noi poziții cheie: un comisar european pentru securitate și apărare, și un altul pentru IMM-uri. Obiectivul este să avem o Europă sigură și favorabilă afacerilor, cu un sistem fiscal prietenos și susținător al mediului de afaceri.

• O Uniune competitivă care sprijină antreprenorii, tinerii și fermierii. Politicile de mediu trebuie să se alinieze cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne validă, dar expertiza și piața vor decide cele mai potrivite tehnologii pentru atingerea neutralității de carbon până în 2050.

Este un moment semnificativ pentru România și pentru întreaga Europă, reflectând angajamentul comun pentru o Uniune Europeană puternică, sigură și competitivă”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza