Cioloș iese la atac: „PSD, PNL și UDMR încep distrugerea justiției” / Motivul este excluderea lui Dănileț din magistratură

Cioloș iese la atac: „PSD, PNL și UDMR încep distrugerea justiției” / Motivul este excluderea lui Dănileț din magistratură

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, nu este de acord cu excluderea din magistratură a judecătorului clujean Cristi Dănileț și trage un semnal de alarmă.

Liderul USR susține că această decizie "arată rău din orice punct de vedere" şi România îşi compromite iremediabil parcursul european.

"PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei. Puţina reformă realizată va face paşi uriaşi înapoi din cauza coaliţiei girate de preşedintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european şi ne alăturăm Poloniei şi Ungariei pe lista de ţări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile.

Chiar şi dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat. Judecătorii trebuie să aibă mare grijă, oricine poate păţi ce a păţit Danileţ. Pe lângă cazul său, am tot primit informaţii în ultimele luni că mai mulţi judecători şi procurori se simt timoraţi şi se află în diferite stadii de cercetări disciplinare", a scris Cioloş luni pe Facebook.

Fostul premier a menţionat că dacă ţara noastră se va îndrepta spre scenariile cunoscute din Polonia sau Ungaria, "cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi", rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi "USR va fi în prima linie".

"Respect independenţa justiţiei şi neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar ştiu şi că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, inventată de PSD, nu e desfiinţată, cum nici legile justiţiei făcute de Dragnea şi Iordache nu au fost complet modificate. Şi cunosc din vechea coaliţie rezistenţa la orice modificare.

Vă reamintesc doar că fitilul care a destrămat coaliţia cu PNL şi UDMR a pornit tot de la Justiţie şi de la dorinţa foştilor colegi de a scăpa de Stelian Ion, pentru că nu era controlabil. Nu vreau să cred că ne îndreptăm spre scenarii cunoscute, precum cele din Polonia sau Ungaria, cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi. Dacă însă se întâmplă acest lucru, rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi vă garantez că USR va fi în prima linie", a adăugat liderul USR.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza