Ce spune Traian Băsescu despre audierile procurorilor: „Nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară”

Ce spune Traian Băsescu despre audierile procurorilor: „Nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară”
| Foto: realitatea.net

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu se va prevala de imunitatea parlamentară şi se va prezenta la audieri când va fi chemat de procurori. Europarlamentarul afirmă că încă este în căutarea unui apartament, după ce RAAPPS l-a somat să părăsească vila de protocol din cartierul Primăverii.

„Caut, caut apartament asta fac. Trebuie să-mi şi convină financiar. Sunt multe lucruri. Oferte sunt, dar să vedem, că trebuie şi mobilat după ce îl iei. Am discutat cu soţia şi cu diverşi dezvoltatori”, a spus Traian Băsescu.

El a făcut declaraţii şi despre dosarul penal deschis in rem referitor la false declaraţii de necolaborare cu Securitatea.

„Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”, a conchis fostul preşedinte.

„Pe 31 martie 2022, Parchetul General ne-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declaraţiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, <se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de fals în declaraţii>”, a postat pe Facebook Grupul pentru Investigaţii Politice.

Comenteaza