Ce spune președintele Iohannis despre negocierile pentru a prelua şefia NATO

Ce spune președintele Iohannis despre negocierile pentru a prelua şefia NATO
| Foto: www.facebook.com/AdministratiaPrezidentialaRO

Klaus Iohannis se lutptă cu premierul Olandei, Mark Rutte, pentru postul de secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, miercuri, cum decurg discuţiile despre postul pe care-l vizează, cel de secretar general al NATO, şi dacă în paralel au loc altfel de discuţii, poate pentru ocuparea unei alte funcţii la nivelul Uniunii Europene.

„Nu, nu au avut loc alte discuţii pentru ocuparea altei funcţii, iar la NATO discuţiile sunt în toi, cum se spune. Dar nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice”, a răspuns Iohannis.

Întrebat, de asemenea, unde se vede la finalul mandatului, șeful statului a răspuns: „asta vom vedea la finalul lui mandatului”.

Amintim, în luna martie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

Comenteaza