Ce pierde Claudia Anastase, prin plecarea din PSD + De ce este în război cu Aurelia Cristea

Ce pierde Claudia Anastase, prin plecarea din PSD + De ce este în război cu Aurelia Cristea
Un mic cutremur a zguduit săptămâna trecută PSD Cluj: Claudia Anastase a părăsit partidul şi s-a alăturat unui nou proiect. Ea a explicat la Realitatea FM motivele gestului său.

Consilier local şi vicepreşedinte al PSD Cluj, Claudia Anastase a surprins săptămâna trecută, când şi-a dat demisia, după 16 ani cu carnet de partid roşu. Logic, luni a urmat şi renunţarea la poziţia de consilier local. Anastase era liderul grupului PSD din această instituţie. Ea a ales să se alăture unui proiect nou, în centrul căruia se află jurnalistul Liviu Alexa, şi va candida la alegerile locale pentru consiliul judeţean.

„Mă pot aştepta la orice"

Urmările nu se opresc însă aici. Întrebată marţi, la emisiunea „1 la 1", de la Realitatea FM, dacă se aşteptă să piardă şi postul de director la sucursala clujeană a Transelectrica, Anastase a confirmat.

„Sunt mândră de toate realizările echipei mele din sucursala Cluj, iar realizările rămân şi dacă plec mâine, chiar dacă mi-ar plăcea să îmi termin proiectele. Mi-am asumat orice urmează şi în evoluţia mea politică, şi în cea profesională. Mă pot aştepta la orice. E greu să pui un manager în cinci minute; sau e uşor, nu ştiu. Trebuie un concurs. Eu am ajuns director prin concurs, dar, da, şi datorită susţinerii politice", a spus Claudia Anastase.

Fosta PSD-istă conduce Transelectrica din 2012, când l-a înlocuit pe un alt politician local, Rareş Rusu, fost la PDL, în prezent reprezentant al Mişcării Populare.

De când se războieşte cu Aurelia Cristea

Antipatia dintre Claudia Anastase şi Aurelia Cristea este de notorietate. Anastase a explicat de unde a pornit totul. „În 2012, organizaţia municipală îşi validase în forul statutar de partid candidaţii pe colegiile municipale pentru alegerile parlamentare. Decizia PSD Cluj pentru colegiul 3 deputaţi a fost Mircea Jorj. Nu mă întrebaţi sub ce formă s-a schimbat candidatul, în condiţiile în care niciodată nu am votat altfel. Este o chestiune de principii, iar eu nu gust sfidarea lor. Eu nu am nimic cu femeia, cu Aurelia Cristea, eu am vorbit doar de principii. Şi am contestat decizia, m-am exprimat", a spus fosta PSD-istă. Pe colegiul 3, în 2012, a fost aleasă deputat Aurelia Cristea, devenită apoi, pentru câteva luni, ministru delegat pentru dialog social.

De altfel, Claudia Anastase dă vina pe doi oameni, Remus Lăpuşan şi Aurelia Cristea, fără a-i nominaliza însă, pentru faptul că a părăsit partidul. „Vi se pare normal să discutăm, în Biroul Permanent Judeţean, fără sondaje pe masă, din simplul motiv că Anastase are procente prea mari, iar cealaltă (Aurelia Cristea n.r.), procente prea mici? Nu pot doi oameni să se confunde cu tot partidul. Acesta a fost motivul plecării mele. Nu se poate în BPJ să nu avem încredere să discutăm între noi. Eu m-am simţit liberă în acest partid 15 ani, dar acum este o stare de tensiune şi nu poţi să spui ce îţi place şi ce nu", a afirmat Claudia Anastase. Ea a criticat şi faptul că Aurelia Cristea a anunţat că are formată echipa pentru consiliul local înaintea şedinţei Biroului Permanent Municipal, care ar fi trebuit să stabilească lista candidaţilor. „Nu eşti tu partidul", a conchis Anastase.

Până la urmă, toată furtuna este într-un pahar cu apă. După cinci luni de pregătiri, Aurelia Cristea urmează să fie retrasă de PSD din cursa pentru primărie şi înlocuită cu independentul Octavian Buzoianu.

 

Comenteaza