Ce ghinion! Alianţa Vestului, lăudată de Laszlo Tokes :)

Ce ghinion! Alianţa Vestului, lăudată de Laszlo Tokes :)

Europarlamentarul, unul dintre politicienii maghiari care promovează autonomia, a lăudat Alianţa Vestului, formată din oraşele Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad, despre care a spus că ar putea reprezenta “drumul spre viitor”.

“Chiar la aniversare ar trebui să ne înălţăm la culmile spiritului Declaraţiei din Alba Iulia, de 100 de ani, care în spiritul pluralist al Transilvaniei a închipuit viitorul comun al celor care trăiesc pe aceste meleaguri. În 1989 am avut o nouă şansă de a atinge aceste scopuri şi hai să încercăm iarăşi să ajungem la înţelegere care, chiar în sensul unirii celor patru oraşe din vestul Transilvaniei, României, ar putea reprezenta drumul spre viitor”, a afirmat Laszlo Tokes la Timişoara, unde a depus o coroană de flori, sâmbătă seara, pe faţada bisericii reformate, locul de unde a pornit Revoluţia din Decembrie 1989, relatează Mediafax.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat în urmă cu o săptămână Alianţa Vestului, parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune. Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, că iniţiativa nu are niciun fel de legătură cu vreun proiect de separatism teritorial şi nu doreşte să pună sub semnul întrebării statul naţional unitar român.

”Nu este îndreptată împotriva guvernării de la Bucureşti, ci să avem o Românie mai bogată, îşi propune să aibă locuri bogate în România. Are la bază principiul subsidiarităţii astfel ca decizia să fie luată de autoritatea cea mai apropiată de cetăţeni. (...) Discutăm cu UE şi partenerii naţionali pentru a beneficia de fondurile UE. Regiunile noastre au avantaje competive cum ar fi inovare, resurse umane şi creativitatea umane, de ce să nu le fructificăm? Platfoma permite un contact direct cu Bruxelles-ul, ceea ce nu era permis până acum, deoarece România nu a făcut regionalizarea, şi deschide posibilitatea de a accesa fonduri europene direct de la Bruxelles”, a spus Boc cu ocazia lansării Alianţei Vestului.

Comenteaza