Ce a spus premierul Ciucă despre Spitalul Regional de la Cluj

Ce a spus premierul Ciucă despre Spitalul Regional de la Cluj

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că subiectul celor trei spitale regionale trebuie să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, la rândul lui, că pentru spitalul regional de la Iaşi s-a semnat contratul pentru proiectare, şi speră ca şi pentru cele de la Cluj şi Craiova să se semneze contractele luna viitoare.

”Am avut o discuţie cu dl Rafila şi de asemenea, legat de acest subiect, cred că este important să aducem în dezbatere şi stadiul în care ne găsim cu proiectele celor trei spitale regionale”, a spus Ciucă în şedinţa Executivului, potrivit news.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că ar dori ca subiectul celor trei spitale să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii.

”Este de asemenea foarte important tot ceea ce înseamnă pregătirea întregului ansamblu de servicii medicale oferte populaţiei, este nevoie să identificăm de acum ceea ce avem nevoie pentru valul 5, să demarăm toate elementele de contract, asigurarea medicamentelor şi serviciilor medicale în ATI şi dacă există posibilitatea, şi trebuie să existe, să îmbunătăţim tot ceea ce reprezintă ansamblul de măsuri”, a mai afirmat Ciucă. 

Amintim că, în urmă cu aproximativ o lună, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Cluj”.

În noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat terenul de la intrarea în Florești către Ministerul Sănătății, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Totodată, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

Comenteaza