Câți tineri vor vota pentru prima dată în viața lor, la alegerile din 9 iunie

Câți tineri vor vota pentru prima dată în viața lor, la alegerile din 9 iunie

Ministerul Educaţiei îi îndeamnă pe tineri să se implice activ în procesul democratic şi să îşi facă vocea auzită prin vot.

Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot, susţine Ministerul Educaţiei.

„Anul 2024 este un an în care se vor desfăşura patru rânduri de alegeri în România: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot. Aveţi ocazia să demonstraţi influenţa voastră asupra direcţiei în care se îndreaptă România şi Europa”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Aceştia arată că la nivelul ministerului se pune „cel mai mare preţ pe a oferi tinerilor din sistemul de învăţământ instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni informaţi, responsabili şi activi”.

Conform International Civic and Citizenship Education Study 2022, elevii români se aşteaptă să voteze la alegerile europene într-o măsură mai mare decât în celelalte ţări participante la studiu: 77% dintre aceştia susţin că cel mai probabil vor vota la alegerile europene, faţă de numai 58% media ICCS, arată Ministerul Educaţiei.

 

 

Comenteaza