Buda: Aceasta este România lui Dragnea și a acoliților săi! Intrarea României în spațiul Schengen nu este posibilă

Buda: Aceasta este România lui Dragnea și a acoliților săi!  Intrarea României în spațiul Schengen nu este posibilă
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, spune că premierul Olandei, Mark Rutte, a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că România și Bulgaria nu pot intra în spațiul Schengen câtă vreme există MCV.

Europarlamentarul Daniel Buda vorbeşte despre dezbaterea care a avut loc, miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre viitorul Uniunii Europene.

"O dezbatere interesantă în care am aflat cel puțin un lucru pe care îl știam doar “pe surse”, fiind negat vehement în diverse cancelarii sau spații decizionale europene. Și anume că intrarea României în spațiul Schengen nu va fi posibilă câtă vreme există MCV. Mark Rutte a spus clar: înțelegerea este înțelegere!", spune Buda.

Europarlamentarul PPE Daniel Buda a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii, pe lângă tema aderării României în Spațiul Schengen, politicianul a discutat şi despre problema bugetului UE: 

“Mulțumesc, domnule președinte. Domnule prim-ministru, vă mulțumesc pentru oportunitatea de a discuta azi în acest spațiu al deciziilor europene. Două sunt problemele pe care doresc să vi le supun atenției.

Țara dumneavoastră s-a opus permanent în Consiliu intrării României și Bulgariei în Spațiul Schengen, deși îndeplineam și îndeplinim toate condițiile tehnice, fiind furnizori de stabilitate și securitate în regiune. Aș dori să vă întreb în mod clar care este poziția de astăzi față de intrarea României în Spațiul Schengen deoarece situația actuală mi se pare profund inacceptabilă și incorectă față de poporul român, apreciind că aceasta trebuie să înceteze de îndată. 

A doua problemă este cea legată de bugetul UE. Olanda, astăzi, se opune creșterii contribuției naționale la bugetul UE până la un nivel la care să se permită finanțarea adecvată a Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune, dar și să se facă față unor noi provocări cum ar fi migrația sau securitatea frontierelor. În acest context, vă întreb: Cum considerați că putem face o Uniune Europeană puternică fără resursele financiare necesare în acest sens?”

În încheiere Daniel Buda se întreabă dacă "este conștient oare Dragnea și compania că prin ceea ce fac țin departe România, cu consecințe incomensurabile, de spațiul Schengen? Oare sunt conștienți cei care au fost sâmbătă în Piața Victoriei de pierderile pe care firmele din România le suferă ca urmare a acestor atacuri permanente și continue asupra justiției și care fac din spațiul Schengen o “fata Morgana“?!
Desigur, cei din piață nu sunt poate foarte interesați, în condițiile în care mulți dintre ei erau asistați sociali sau slujbași la stat, neavând nicio legătură cu mediul privat. 
Dar oare cei care se pretind a fi de dreapta și au votat cu PSD-ALDE sau nu au mers la vot într-un gest de frondă sau “mirosind-le urât” PNL, sunt multumiți de viitorul pe care l-au creionat pentru ei și copiii lor?! Cu siguranță nu ar trebui să poată dormi noaptea!"

Comenteaza