Boc nu este interesat de șefia PNL

Boc nu este interesat de șefia PNL

Primarul Emil Boc susține că nu va candida pentru funcția de președinte al PNL.

„Am fost președinte de partid, am văzut cum este. Am fost președinte 7 ani, e timpul să vină alții să conducă partidul. Evident că voi acorda sprijin politic unei echipe din care fac și eu parte, pentru că mă interesează ca echipa PNL, din care fac și eu parte, să dea tot ce e mai bun pentru România, pentru a fi principala alegere a românilor. Trebuie să ducem România la nivelul următor în privința calității vieții, a locurilor de muncă”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în competiție directă pentru șefia PNL, după ce actualul președinte al partidului a anunțat, luni dimineață, în ședința Biroului executiv al partidului, că liberalii trebuie să vină la București pentru Congres cu prezență fizică în luna septembrie, și după ce, tot luni, Florin Cîțu și Emil Boc au avut o nouă întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres. 

Între gruparea clujenilor și Ludovic Orban relațiile sunt mai mult decât înghețate, punctul culminant al rupturii fiind numirea unui prefect UDMR la Cluj, lucru care l-a făcut pe președintele CJ Cluj, Alin Tișe, să amenințe cu demisia din partid.  Ardelenii l-au acuzat pe Orban că a făcut sacrificii nepermise la negocierile pentru formarea guvernului, cedând în fața USR PLUS ministere pe care le-ar fi vrut liberalii. 

Și supărarea nu le-a trecut nici după șase luni. Săptămâna trecută, președintele PNL și-a programat o vizită la Cluj, în încercarea de a-și atrage din nou simpatia organizației. Însă, la conferințele de presă și evenimentele publice organizate în cadrul vizitei, niciunul dintre liderii județeni nu au dorit să se afișeze alături de președintele de la București.

Comenteaza