Video Boc, despre Guvernul Ciolacu: „Am făcut și eu parte din procesul de decizie” / Ce spune de UDMR

Boc, despre Guvernul Ciolacu: „Am făcut și eu parte din procesul de decizie” / Ce spune de UDMR
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

România are un nou Guvern. Cabinetul condus de Marcel Ciolacu a fost învestit, joi, cu 290 voturi din 385 exprimate, 95 împotrivă și nicio abținere.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre noul Executiv și a transmis că are încredere că cele două partide, PSD și PNL, vor rezolva din problemele cu care se confruntă țara.

Cred că decizia politică luată de cele două partide este corectă. Fiecare partid și-a trimis garnitura de oameni pe care a considerat-o cea mai potrivită în Guvern. La PNL, și eu am făcut parte din procesul de decizie și cred că ne-am trimis acolo o echipă politică importantă a partidului combinată cu echipa politică din conducere, pentru a ne maximiza șansele politice și să venim în întâmpinarea marilor probleme cu care se confruntă țara.

PNL și-a asumat câteva portofolii cu greutate și importanță mare, începând cu Finanțele și continuând cu ministerele de Dezvoltare. Împreună cu partenerii de la PSD sunt convins că prioritatea momentului va fi îmbunătățirea condițiilor de trai pentru români. De asemenea, trebuie să accesăm fondurile europene care ne sunt puse la dispoziție. Am încredere că se va întâmpla asta. Cele două partide au experiența necesară”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

„Îmi pare rău că UDMR nu este în noul Guvern”

Primarul din Cluj-Napoca a vorbit și despre cei de la UDMR, care au rămas în afara guvernării.

„Îmi pare rău că partenerii de la UDMR nu sunt în Guvern. Au demonstrat că au fost și sunt profesioniști, dar sunt convins că viața politică merge mai departe și revenirea lor la un moment dat va fi posibilă. Legat de parteneriatele cu UDMR de la Cluj, nu am auzit ceva legat de acest subiect. Cred că în ceea ce privește colaborarea politică cu UDMR, ea trebuie menținută. Formele vor fi decise de către conducerile celor două partide. Eu aș menține parteneriatul politic cu UDMR-ul în formele permise în momentul de față, fără participarea la nivel de miniștri în Guvern. Nu s-a discutat încă acest aspect politic în PNL”, a afirmat Boc.

Întrebat dacă i s-a propus o funcție la București, Emil Boc a replicat: „Doamne ferește! Am spus că nu mă interesează. Nu mai are rost să divagăm pe acest subiect”.

Comenteaza