Video Boc a comparat alianța PSD-PNL cu două echipe de fotbal rivale: „Când jucătorii vin la națională, dau tot ce au mai bun”

Boc a comparat alianța PSD-PNL cu două echipe de fotbal rivale: „Când jucătorii vin la națională, dau tot ce au mai bun”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că noul guvern trebuie să ducă la capăt marile reforme ale țării pentru ca această coaliție între dreapta și stânga să fie justificată.

Guvernul PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi.

Primarul Clujului a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre ce ar trebui să facă alianța PSD-PNL-UDMR pentru România.

Criza politică e închisă în acest moment, dar este important dacă această coaliție va reuși să livreze lucrurile pe care le-a promis ca să-și demonstreze utilitatea. Așa cum am spus, nu este o coaliție naturală, ci este una de forță majoră. Mai în glumă, mai în serios, comparam această coaliție cu două echipe de fotbal rivale, din punct de vedere istoric, dar care atunci când trimit jucători la națională, joacă cu tot ce au mai bun, joacă pentru interesul național, chiar dacă apoi se întorc la cluburile lor.

Dacă nu duc până la capăt marile reforme ale țării, să facă reforma administrativă, să țină pandemia sub control, să crească nivelul de trai al oamenilor, să elimine MCV-ul, să pună în practică programul „România educată”, dacă nu fac aceste lucruri, această coaliție nu se justifică. De asemenea, trebuie să pună în aplicare proiectele din PNRR, să atragă banii europeni”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Întrebat dacă s-ar putea schimba prefecții, odată cu instalarea noului Guvern, edilul Clujului a precizat că nu are date în acest sens și este prematur să se ia o decizie. Prefectul de Cluj este avocatul Tasnádi István Szilárd, de la UDMR.

Comenteaza