„Blonda lui Boc” ajunge la Curtea de Conturi

„Blonda lui Boc” ajunge la Curtea de Conturi
| Foto: digi24.ro

Ștefania Ferencz, fost secretar general în Ministerul de Interne, cunoscută la începutul carierei sale politice drept „Blonda lui Boc”, este propusă pentru funcția de consilier al Curții de Conturi.

Șase persoane propuse de partide pentru funcția de consilier al Curții de Conturi sunt audiate marți, la Parlament, în comisiile de specialitate, începând cu ora 10. Votul în plen este amânat pentru miercuri, ca urmare a vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Aceștia sunt senatorul PSD Ion Mocioalcă – pentru funcția de vicepreședinte, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu (PSD), fostul secretar general în MAI Ștefania Ferencz (PNL), fostul șef ANAF Lucian Heiuș (PNL) și secretarul de stat din Departamentul pentru Relații Interetnice Lacziko Enikő Katalin (UDMR). Ar urma să fie numit și un consilier AUR, care avea dreptul la un loc, conform ponderii parlamentare. Acesta este Octavian Bădescu, scrie g4media.ro.

Curtea de Conturi este una dintre instituțiile cheie în stat, care controlează în primul rând modul în care a admistrațiile locale și centrale cheltuiesc banii publici. Mandatele celor 18 de consilieri sunt valabile timp de nouă ani. În octombrie 2014 au fost numiți Nicula Vasile Cosmin (vicepreşedinte), Dezsi Attila, Donovici Constanţa Anca, Firţescu Dan, Pieleanu Ileana Manuela, Vorniceanu Marius.

Cine este „Blonda lui Boc”

Cariera Ștefaniei Ferencz a început în 2001, când, ieșită de pe băncile facultății, a devenit consilier la cabinetul de deputat al lui Emil Boc. Ulterior, tânăra originară din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a ajuns să fie director al cabinetului lui Boc și coordonator al activității de consiliere al grupului parlamentar PD.

Când Emil Boc a fost ales pentru prima dată primar al Clujului, Ștefania Ferencz a lucrat în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, iar după ce Boc a devenit premier, Ferencz a fost adusă Director de Cabinet al Prim-Ministrului. Când Emil Boc a revenit în fotoliul de primar al Clujului, și Ștefania Ferencz s-a întors în Primărie, pe post de director general al Direcției de Comunicare, Dezvoltare Locală și Management Proiecte.

Ștefania Ferencz a fost secretar general în Ministerul de Interne, unde a fost eliberată din funcție la cerere, începând cu data de 1 septembrie 2023.

Comenteaza