Băsescu propune încă un clujean la şefia ţării + SONDAJ

Băsescu propune încă un clujean la şefia ţării + SONDAJ
Preşedintele Traian Băsescu a făcut un portret robot al viitorului preşedinte, care să fie un om care a probat deja ceva pentru ţară, în jur de 40 de ani, cu experienţă de negociere politică. Un clujean se încadrează perfect în acest portet.

"O să încerc să fac un portret robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie", a declarat şeful statului.

Întrebat dacă clujeanul Daniel Morar s-ar încadra în acest portret robot, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Cred că da. Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut".

Este cunoscută simpatia preşedintelui Băsescu pentru procurorul Daniel Morar.

În 2012, la sfârşitul ultimului mandat al clujeanului la conducerea DNA, Traian Băsescu afirma: "Numirea lui Morar a făcut să explodeze o parte din colegii mei din partid. A fost procurorul care l-a arestat pe senatorul Liviu Ciupe. Faptul că omul acela era la putere şi procurorul anonim de la Cluj a avut curaj să-i pună cătuşele a arătat că a fost de încredere".

În 2013, Daniel Morar a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani.

De la începutul anului, Băsescu a nominalizat încă doi candidaţi clujeni pentru "prezidenţiale".

Primul este Emil Boc: "Nu spun că nu mă văd premier al României. Aş fi un premier infinit mai bun decât Ponta. Cu un Emil Boc la prezidenţiale, un om îm care aş avea cea mai mare încredere, şi de onestitate şi credinţă faţă de ţară, şi de faptul că ştie să pună priorităţile ţării deasupra celor de partid", a spus Băsescu.

Un alt candidat competitiv ar fi un politician de stânga, în persoana lui Ioan Rus: "Ar fi un băiat bun de preşedinte, dar nu cred că vine de la Cluj să piardă la Bucureşti".

Şi despre un alt clujean George Maior, cel pe care Traian Băsescu l-a numit director SRI, s-a spus că ar avea şanse la alegerile prezidenţiale, însă acesta a ţinut să sublinieze că nu este interesat să candideze.

ziuadecj.ro vă invită la sondaj. Care ar fi candidatul clujean cu cele mai mari şanse?

 

Comenteaza