Aurelia Cristea susţine introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli

Aurelia Cristea susţine introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli
Deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea, a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale să precizeze dacă are în vedere posibilitatea de a introduce educaţia alimentară în şcoli, începând cu anii viitori.

Potrivit unei întrebări transmise ministrului Remus Pricopie, deputatul clujean arată că educaţia pentru sănătate este deja o materie obligatorie, din clasa I până în clasa a XII-a, în alte ţări. Nevoia unei astfel de materii vine din creşterea îngrijorătoare a obezităţii în rândul copiilor şi tinerilor, în ultimii ani, în România.

"Consider că educaţia pentru sănătate în şcoli reprezintă una din principalele căi de promovare a cunoştinţelor corecte privind diferitele aspecte ale sănăţăţii şi nutriţiei, necesitatea prevenţiei şi nu în ultimul rând de formarea atitudinilor şi deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil şi sănătos", precizează Aurelia Cristea în întrebarea transmisă.

De asemenea, textul mai arată că în multe ţări, îndreptarea copiilor şi a tinerilor spre un mod de viaţă sănătos se face încă de la o vârstă foarte fragedă, tocmai pentru a crea obişnuinţa alimentării corecte şi a parcticării sportului. Aurelia Cristea a mai depus în această săptămână alte două întrebări, una privind respectarea normei de angajare a persoanelor cu handicap în instituţiile publice şi alta privind sprijinul producătorilor locali de vinuri.

 

Comenteaza