Video Aurelia Cristea (PSD): „Ne-am bucurat de toate valorile pe care Europa le-a adus în acest proiect extraordinar de pace, coeziune și solidaritate”

Aurelia Cristea (PSD): „Ne-am bucurat de toate valorile pe care Europa le-a adus în acest proiect extraordinar de pace, coeziune și solidaritate”

Candidatul PSD Cluj la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, consideră că românii trebuie să aibă grijă să păstrexze valorile pe care Europa le-a construit, în urmă cu 79 de ani.

Aurelia Cristea a atras atenția, la ZIUA LIVE, asupra importanței proiectului european și a -păstrării și promovării valorilor lui și pe mai departe, mai ales în contextul războiului de la graniță.

„Trebuie să avem grijă să păstrăm valorile extraordinare pe care Europa le-a construit în urmă cu 79 de ani. Cred că e cea mai frumoasă perioadă pe care o trăim noi, generațiile noastre (prin apartenența la UE – n.red), în care nu am avut război și ne-am bucurat de pace, iar noi, românii, în ultimi 30 de ani ne-am bucurat de libertate, de libertatea de a circula. Trebuie deci să avem grijă să le păstrăm”, a spus Aurelia Cristea.

Social democrata atrage atenția că din păcate, în prezent, există și în România partide care și-ar dori o ruptură de Europa și de valorile pe care le promovează Uniunea Europeană.

„Există o astfel de abordare inclusiv la noi. I-aș sfătui pe toți cetățenii să fie foarte atenți, pentru că astăzi și în ultimii ani noi ne-am bucurat de toate valorile pe care Europa le-a adus în acest proiect extraordinar de pace, coeziune, solidaritate, democrație, libertăți. Trebuie să avem grijă în continuare de ele, pacea nu este veșnică, toate aceste valori trebuie apărate, și democrația, trebuie constant să fie în atenția noastră.

Este un lucru extraordinar că trăim această perioadă. Noi și generația tânără trebuie să mergem la vot, în 9 iunie și să fie alese acele partide care pun în continuare aceste valori pe primul loc, iar proiectul european este prioritatea lor. (…)Solidaritatea, politica de coeziune a UE ne-au adus mult mai mulți bani în România decât am contribuit noi la Uniunea Europeană, s-au întors de cel puțin cinci ori dacă nu chiar mai mult”, a spus Aurelia Cristea.

Social democrata crede că, în continuare, toate autoritățile trebuie să militeze pentru aderarea la Spațiul Schengen și la nivel terestru.

„Este foarte important să milităm în continuare pentru acest lucru, iar europarlamentarii care vor fi aleși să militeze în continuare pentru ca libera circulație inclusiv a mărfurilor și transporturilor să fie și la noi recunoscute și Schegen să fie valabil și terestru. Acesta este unul din obiectivele pentru care ar treb-ui să mergem la vot obligatoriu și să trimitem (în Parlamentul European – n.red) europarlamentarii care susțin aceste lucruri și care s-au luptat și până acum pentru aceste obiective”, a mai subliniat Cristea.

Comenteaza