AUR vrea alianță cu UDMR. Răspunsul partidului lui Kelemen Hunor a venit imediat

AUR vrea alianță cu UDMR. Răspunsul partidului lui Kelemen Hunor a venit imediat
| Foto: digi24.ro

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a adresat o invitație publică liderilor UDMR, de alianță, pe tema drepturilor românilor și maghiarilor din Ucraina.

Românii din Ucraina reclamă lipsa de interes a autorităților de la București. „Prietenii noştri unguri au şi ei minoritari în Ucraina, au şcoli, licee, catedre universitare în limba maghiară, au bani pentru activităţi culturale, fonduri importante.

Mă gândesc la modul cel mai serios, dând curs unei invitaţii a colegului lider al grupului senatorial UDMR, de a face o alianţă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor maghiarilor şi românilor din Ucraina, a face o alianţă cu UDMR. Politica Ungariei pentru maghiarii din afara graniţelor este excepţională, este un program model”, a declarat co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, potrivit alephnews.ro.

Răspunsul UDMR e ușor de intuit. Oficial, nu. Liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand spune că nu a vorbit niciodată cu AUR despre o alianță. „Este exclus! Nu putem lua în serios o astfel de propunere, pentru că nu poţi să fii pro-minoritari în afara graniţelor şi să ai un discurs anti-minoritari în interior. Este o propunere neserioasă”, a spus senatorul UDMR.

Reprezentanții celor două formațiuni politice au avut parte de contre în momentul în care AUR a reușit să intre în Parlament, în decembrie 2020. Cei din AUR spuneau atunci că UDMR nu își are locul în Parlamentul României și că își doresc modificarea Constituției pentru interzicerea partidelor pe criterii etnice.

Comenteaza