Antonescu: Menţinerea sau înlocuirea lui Geoană de la preşedenţia Senatului ţine strict de PSD

Antonescu: Menţinerea sau înlocuirea lui Geoană de la preşedenţia Senatului ţine strict de PSD
Menţinerea sau o eventuală înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului ţine strict de o decizie a PSD, susţine liderul PNL.

Menţinerea sau o eventuală înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului ţine strict de o decizie a PSD şi PNL va sprijini această decizie, "indiferent care ar fi", a declarat, duminică, preşedintele PNL Crin Antonescu, co-preşedinte al USL.

"Postul de preşedinte al Senatului este al PSD-ului, al grupului parlamentar al PSD din Senat. Nu cred că ar afecta USL dacă domnul Geoană ar fi sau nu ar mai fi preşedinte al Senatului. Este o decizie strictă a PSD şi ce decizie va lua PSD va fi sprijinită de voturile senatorilor liberali, indiferent care ar fi aceasta", a declarat preşedintele PNL.

Mai mulţi senatori PSD, printre care Miron Mitrea şi Cosmin Nicula, au cerut conducerii partidului să-l schimbe pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, deoarece aduce prejudicii de imagine partidului, nota "Gândul" în această săptămână.

Însă, preşedintele PSD Victor Ponta a precizat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că nu va iniţia procedura de înlocuire a acestuia de la preşedinţia Senatului dacă PSD riscă să piardă postul.

Pe de altă parte, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, declara, vineri, într-o conferinţă de presă, că în prezent coaliţia caută soluţii pentru demiterea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, în locul acestuia urmând să fie susţinut un reprezentant al PDL.

 

 

Etichete
Comenteaza