Alin Tișe, despre eliminarea pensiilor speciale: „Este o măsură foarte bună, dar trebuie dusă până la capăt. Altfel e doar de ochii lumii”

Alin Tișe, despre eliminarea pensiilor speciale: „Este o măsură foarte bună, dar trebuie dusă până la capăt. Altfel e doar de ochii lumii”

Deputații și senatorii au adoptat luni, cu 382 voturi „pentru” și trei abțineri eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Președintele Consiliului Județean Cluj susține că măsura este bună, dar ar trebui aplicată și în celelalte domenii, nu doar în cazul parlamentarilor.

Cheltuiala pe care nu o mai facem prin luarea acestei decizii este de un milion de lei pe lună. Asta va economisi statul de la parlamentari. Este bine că s-a făcut asta, dar va fi corect doar dacă se va aplica la toată lumea. Doar că noi nu ne putem atinge de drepturile câștigate deja de procurori, magistrați, polițiști, ș.a.m.d.. Cu alte cuvinte, nu vom putea printr-o lege să anulăm pensia pentru trecut. Va fi declarată neconstituțională. Trebuie să vedem ce putem face pe viitor.

În concluzie, este o măsură foarte bună, dar dacă vrem să nu devină un simplu exercițiu de imagine ipocrit, trebuie să se ducă mai departe, până la capăt. Toate categoriile celor care au pensii speciale, de serviciu sau cum se mai numesc, unde este vorba de a avea mai mult decât ai contribuit, atunci când o persoană primește mai mult decât a contribuit de-a lungul vieții, trebuie reglate de Parlament. Altfel pare o chestie de ochii lumii și va rămâne așa...”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Potrivit liderului forului administrativ județean, soluția pentru cei care au pensia mai mare decât salariul este impozitarea. „Nu poți să ai venituri mai mari în perioada când nu muncești, decât ca atunci când munceai. Numai în România se poate asta. Este o chestiune elementară. Deci cred că din impozitare se poate rezolva și acest aspect”, a mai explicat Tișe.

Comenteaza