Alexa despre noul șef PSD Cluj: "Are întâlniri diverse cu protejați ai grupului de la Cluj"

Alexa despre noul șef PSD Cluj: "Are întâlniri diverse cu protejați ai grupului de la Cluj"
| Foto: cetin.ro

Liviu Alexa, fostul șef interimar al PSD Cluj, a vorbit pentru un ziar din Maramureș despre numirea lui Gheorghe Șimon în locul său și despre intenția cu care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut schimbarea.

Fostul șef PSD Cluj a declarat pentru Glasul Maramureșului că numirea lui Gheroghe Șimon constituie un "act brutal de intervenție abuzivă asupra vieții filialei", iar motivul pentru care Ciolacu ar fi apelat la acest gest este faptul că Alexa a refuzat să le accepte aderarea deputaților Horia Nasra și Cornel Itu, plecați pentru o perioadă scurtă de timp în PRO România.

"Reporter: Cum vedeți această numire a deputatului Gheorghe Șimon în locul dumneavoastră?

Liviu Alexa: Numirea lui Gheorghe Șimon mi-a fost prezentată ca un act necesar de neutralitate, ca un arbitru special trimis din stratosfera PSD proștilor din PSD Cluj ca să ne organizeze alegerile și să ni le arbitreze ca și cum noi clujenii am fi niște retardați ce nu știm să ne conducem singuri.

Mă deranjează mai tare prezumția lui Marcel Ciolacu că noi am fi hoți și am fi fraudat alegerile. În fapt, numirea domnului Șimon este un act brutal de intervenție abuzivă asupra vieții unei filiale locale. Marcel Ciolacu se comportă ca un dictator al PSD și asta doar pentru că am avut curajul să îl înfrunt și să refuz primirea în filială a unor deputați trădători, a unor deputați care au părăsit partidul la greu plecând la PRO România.

În particular, domnul Gheorghe Șimon este o persoană faină, dar mandatul său aici este de killer politic".

Alexa a spus că, în ședința Comitetului Executiv PSD din 14 ianuarie 2020 s-a decis numirea lui Șimon în funcția de coordonator al filialei, Ciolacu anunțând mai târziu că acesta va prelua președinția PSD Cluj.

"Vreau să remarcam de la început un lucru care oglindește ipocrizia lui Ciolacu și a lui Șimon. În sedința CEx de la București de săptămâna trecută nu s-a decis sub nicio formă schimbarea mea din postura de președinte al filialei, ci numirea unui coordonator care și așa, ca vot, a însemnat doar 14 mâini ridicate în CEX.

La ieșirea din ședință, Marcel Ciolacu a mințit o țară întreagă spunând că nu am fost schimbat, pentru ca mai apoi spre seara să scuipe pe propriile declarații de la amiază și, tot în fața țării, la un post important de televiziune, să anunțe că nu mai sunt președinte interimar. Rezoluția CEX a fost falsificată în câteva ore prin schimbarea declarațiilor ditamai președintelui interimar.

Apoi, domnul Gheorghe Șimon, la sosirea sa, a declarat că este doar coordonator și în particular mi-a spus mie că încă sunt președintele filialei, dar că este nevoie de un arbitru care să organizeze alegerile ca să nu trezim suspiciuni. Câteva zile mai târziu, domnul Șimon își schimbă declarațiile în presa locală și ne anunță că are de gând să ramâna mult și bine la interimatul filialei, implicându-se în mod neavenit în privința strategiei pentru locale. Dintr-odată, domnul Șimon caută candidați la Primărie și CJ, dintr-odată domnul Șimon ne transmite public că vrea să recupereze integral întreaga șleahtă de trădători care au făcut ca la europarlamentarele de anul trecut, pe care tot Șimon le-a coordonat, Clujul să ia cel mai prost scor din istoria sa", a arătat fostul șef interimar al PSD Cluj.

Liviu Alexa a mai declarat că Gheorghe Șimon are întâlniri diverse cu membri ai Pro România și cu protejați ai grupului de la Cluj, prin care încearcă să reasambleze blaturile politice desființate în cele patru luni în care a condus filiala.

"Mai mult, domnul Șimon, si este dreptul lui, dar și al meu să remarc, are întâlniri diverse cu membri ai PRO România sau cu protejați ai grupului de la Cluj, stabilind o agenda paralelă partidului de care eu m-am străduit să scap. Eu am fost trimis de Dăncilă să distrug blaturile politice, Șimon a fost trimis de Ciolacu să le reinițieze.

Lui Șimon nu îi pasă de sutele de membri care au venit și revenit în PSD. Lui Simon nu îi pasă de munca noastră din ultimele patru luni și șterge cu buretele realizarea noastră cea mai importantă, aceea că am reușit să spălăm numele PSD în Cluj Napoca, oraș considerat fief al dreptei", a spus Alexa.

Comenteaza