Al treilea ministru clujean în Guvern

Al treilea ministru clujean în Guvern
În componenţa Guvernului României va intra un nou ministru clujean. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire al acestuia în funcție.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a propus-o, marţi după-amiază pe clujeanca Csilla Hegedus pentru a ocupa funcţia de ministru al Culturii. Kelemen a precizat că aceasta este un "om de specialitate" care "lucrează de foarte mult timp" în domeniu, iar "premierul Ponta cunoaşte propunerea şi nu a avut nimic de comentat".

UPDATE: Marți seara, preşedintele a semnat decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului Csilla Hegedüs, ministru al Culturii şi viceprim-ministru.

Ceremonia de depunere a jurământului urmează să aibă loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Actualul secretar de stat din cadrul Ministerului Culturii, Csilla Hegedus, este, din 2011 şi secretarul general adjunct al Uniunii Democrate Maghiare din România. Între 2010 şi 2012 a fost consilierul personal al ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Ea a fost director executiv al Fundaţiei Transilvania Trust, cea care a luat în concesiune de la moştenitori Castelul Banffy din Bonţida, pe care îl acum reabilitează, inclusiv cu finanţare de la Ministerul Culturii.

Preşedintele UDMR şi-a anunţat în această toamnă, de la Cluj, intenţia de a se retrage din guvern. După numirea Aureliei Cristea în funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social şi după revenirea lui Ioan Rus la Bucureşti pentru un al treilea mandat de ministru, de această dată în fruntea Transporturilor, înlocuitorul lui Kelemen Hunor în funcţiile de ministru al Culturii ar putea fi Hegedus.

Comenteaza