14.000 de cetăţeni ucrainieni se află în România. 54 au cerut azil

14.000 de cetăţeni ucrainieni se află în România. 54 au cerut azil

La frontiere se organizează zone tampon, zone de aşteptare şi puncte de asigurare a hranei şi a apei. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, legat de situaţia de la frontiera cu Ucraina, că până la miezul nopţii în România au intrat, în ultimele 24 de ore, 14.188 de cetăţeni ucraineni, dintre care 7.298 au părăsit România.

În total, de la declanşarea conflictului asupra Ucrainei de către Rusia, în România se află în acest moment aproximativ 14.000 de cetăţeni ucraineni.

„Toţi aceştia au dreptul legal de a rămâne pe teritoriul României, fie pe teritoriul altui stat membru UE maxim 90 de zile. Dintre aceştia, cetăţenii ucraineni care au ales să solicite protecţia statului român prin aplicarea cererii de azi, sunt 54”, a spus Cărbunaru.

Legat de organizarea din punctele de trecere a frontierei, acesta a afirmat că la Ministerul Afacerilor Interne au fost luate o serie de măsuri. S-au suplimentat forţele, centrul de coordonare şi comandă va fi coordonat de şeful ISU judeţean şi a fost reorganizat fluxul de trafic din Ucraina. S-au stabilit zone tampon, zone de aşteptare şi puncte de asigurare a hranei şi a apei.

Comenteaza