PNL schimbă liniile în Consiliul Județean Cluj. Cine se luptă pentru funcția de vicepreședinte

PNL schimbă liniile în Consiliul Județean Cluj. Cine se luptă pentru funcția de vicepreședinte
| Foto: ZIUA de CLUJ

Actualul vicepreședinte PNL al Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mânzat, nu va mai candida pentru un nou mandat, lăsând loc unei competiții acerbe în partid. Funcția este vizată de doi liberali mai tineri, Maria Forna și Radu Rațiu, dar și de inspectorul școlar județean Marinela Marc. Arbitrii acestei competiții vor fi Alin Tișe, Daniel Buda și Emil Boc.

Biroul Politic Județean al PNL a aprobat lista de candidați pentru poziția de consilier județean.

În mandatul 2020-2024, unul dintre fotoliile de vicepreședinte a fost cedat de PNL celor de la UDMR și a ajuns la Vakar Istvan, în timp ce a doua poziție de vicepreședinte a rămas la liberali și este ocupată de Marius Mânzat.

Pentru că Marius Mânzat nu mai candidează, „bătălia” pentru postul de vicepreședinte al forului administrativ județean în tabăra liberalilor se anunță a fi una extrem de palpitantă. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, trei persoane au șanse și își dispută acum funcția.

Este vorba de actualul consilier județean Maria Forna, șefa Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj, care a condus ani buni organizația de tineret a PNL Cluj.

Al doilea pretendent este Radu Rațiu, directorul Cluj Arena, fost consilier județean și actual consilier local la Cluj-Napoca. Radu Rațiu este directorul Cluj Arena și președintele Comisiei de urbanism a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Al treilea potențial candidat este consilierul județean Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Lupta pentru poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean depinde mult de rezultatele finale de la alegerile locale din 9 iunie și va fi arbitrată de un "juriu" format din președintele CJ Cluj, Alin Tișe, președintele PNL Cluj, Daniel Buda, și, din umbră, de primarul Emil Boc.

Există, însă, și varianta în care PNL pierde și cel de-al doilea fotoliu de vicepreședinte. După alegerile locale, în vederea pregătirii prezidențialelor și a scrutinului parlamentar, PSD și PNL ar putea decide, spun sursele ZIUA de CLUJ, ca liberalii să cedeze social-democraților un post de vicepreședinte în consiliile județene unde dețin funcția de președinte și invers, social-democrații să ofere liberalilor un fotoliu de vicepreședinte acolo unde dețin președinția consiliului județean. 

În acest caz, favorit să devină vicepreședinte al CJ Cluj este secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș. 

Lista de candidați PNL Cluj pentru Consiliul Județean

În prezent, PNL Cluj are 18 din totalul de 34 de mandate și deține și președinția CJ Cluj, prin Alin Tișe.

Din cei 18 consilieri județeni ai PNL Cluj, doar o treime se mai regăsesc în primele 20 de locuri pe lista liberalilor, potrivit surselor ZIUA de CLUJ. Lipsesc nume precum: Traian Abrudan, care și-a dat demisia luna trecută din funcția de consilier și și-a anunțat candidatura la Primăria Florești, Călin Tuluc, Anca Hodorogea sau Lucian Cordiș, care se află doar pe poziția 21-a în acest an. Într-adevăr, se poate vorbi de o schimbare de linii în forul administrativ județean din partea PNL Cluj.

Lista PNL Cluj pentru Consiliul Județean (surse):

1. Tișe Alin (președintele CJ Cluj)
2. Cristian Haiduc (fost consilier județean și actual subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării)
3. Florin Stamatian (reputat medic și fost deputat PNL Cluj)
4. Marc Marinela (actual consilier județean și șefa ISJ Cluj)
5. Rațiu Radu (actual consilier local la Cluj-Napoca și director Cluj Arena)
6. Forna Maria (actual consilier județean și șefa ATOP Cluj)
7. Ovidiu Stănilă (managerul spitalului din Turda)
8. Ignat Morar (fiul primarului din Dej)
9. Iuliu Sămărtean (actual consilier județean)
10. George Moldovan (maior în rezervă din Turda)
11. Cristian Ciuta (actual consilier județean)
12. Molhelm Bashar (actual consilier județean, fiul omul de afaceri Eiad Molhem, care deține lanțul de restaurante fast-food Rosa)
13. Georgiana Sima (actual consilier județean și șefa TNL Cluj)
14. Paul Țiriac (șeful departamentului de evenimente de la BT Arena)
15. Viorel Sârcă 
16. Igor Cojocaru 
17. Ștefan Lupan 
18. Radu Goia
19. Aurel Roșianu 
20. Adela Dehenes  (actual consilier județean, a migrat recent de la USR la PNL)

Comenteaza