Video Daniel Buda mătură pe jos cu Sabin Sărmaș: Un "oportunist lipsit de caracter" care "minte de îngheață apele"

Daniel Buda mătură pe jos cu Sabin Sărmaș: Un "oportunist lipsit de caracter" care "minte de îngheață apele"
| Foto: Facebook Sabin Sărmaș

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, îl acuză pe fostul liberal Sabin Sărmaș, acum candidat independent la Primăria Cluj, că a ars niște etape importante în cariera sa politică „în logica unui oportunist” pe care "aproape doi ani de zile nu l-a văzut nici Han Tătar prin Cluj".

Daniel Buda a analizat, la ZIUA LIVE, competiția electorală pentru Primăria Cluj-Napoca, iar în acest context s-a oprit asupra candidatului independent Sabin Sărmaș, un fost liberal care acum aspiră la funcția de edil.

Sabin Sărmaș, spune Daniel Buda, lansează în spațiul public informații neadevărate.

„Acest candidat se zbenguie în zona aceasta a spațiului online... E ca și cum un părinte își vede copilul că dă rateuri în viață... Eu, în calitate de președinte de organizație, am încercat să asigur un climat cât mai bun pentru toți cei care vor să se dezvolte, să se manifeste și să avanseze în diverse ierarhii. Nu eram decât un simplu pion într-o structură foarte mare dar întotdeauna am fost parte integrantă a ceea ce înseamnă efortul de echipă. Dar unii dintre ei... Sabin Sărmaș, s-a demonstrat de-a lungul timpul a fi un oportunist, care a profitat arzând unele etape în ceea ce înseamnă avansarea domniei sale în cariera politică. Dacă mă gândesc puțin, a ajuns consilier local arzând niște etape, nu era cel care să se fi validat de-a lungul timpului ca fiind un performer.

A avansat în această poziție într-o logică a unui oportunist, avea și o bună relație cu Ludovic Orban, domnul Emil Boc (l-a susținut – n.red) tocmai ca să ofere ocazia unor persoane să avanseze, iar la rugămințile colegilor de la București am spus «da, poate fi până la urmă o resursă umană bună». Din păcate, s-a dovedit a fi doar un oportunist”, a declarat Daniel Buda.

Europarlamentarul dezminte informațiile conform cărora lui Sabin Sărmaș i s-ar fi oferit o poziție pe lista PNL pentru alegerile parlamentare pentru a nu candida la Primăria Cluj-Napoca.

„În același timp, dacă mă gândesc la faptul că domnia sa lansează în spațiul public ideea că i s-ar fi ofertat locul 1 pe lista de deputați (la alegerile parlamentare – n.red) numai să nu candideze, să fim serioși! Astfel de lucruri mă deranjează foarte tare, până la urmă discuția aceasta ar fi trebuit s-o fi purtat cu mine, adică legat de ceea ce înseamnă posibila ocupare a unei poziții pe locul unu pe lista de deputați. Nu a avut niciodată loc o discuție în care să i se fi promis acest loc, pentru că pur și simplu nu se putea acest lucru. Aici ne dăm seama de cât de mincinos poate fi fâcând astfel de afirmații. În același timp, este și de rea credință, pentru că folosește în spațiul public diverse convorbiri, discuții care nu au avut loc, și atunci te întrebi ce fel de om poate fi un astfel de candidat.

Acestea în condițiile în care domnul Boc l-a susținut în toate posturile posibile și imposibile, a fost președinte al Comisiei de IT (la Camera Deputaților – n.red), tot domnul Boc l-a sprijinit să se ocupe de ceea ce înseamnă organizarea unei conferințe la nivel internațional în zona IT-ului, având discuții și cu domnul Cîțu, și cu domnul Ciucă.

Apoi, vine în spațiul public cu tot felul de proiecte pe care ar vrea să le facă, or aceste proiecte sunt proiecte pe care Primăria, parte din ele, le-a implementat, altele sunt deja într-o fază avansată de implementare, iar asta demonstrează și o lipsă de caracter.

Să vii să te urci pe ceea ce înseamnă imaginea unor colegi de-ai tăi, cum este Emil Boc, cel care ți-a cauționat, chiar și peste organizație, să mergi să fii președinte la Comisia IT, să fii deputat, consilier local, să fii președinte la nivel internațional al unei structuri care s-a ocupat de organizarea unei conferințe, să nu dai aproape deloc prin județul Cluj, pentru că aproape doi ani de zile nu l-a văzut nici Han Tătar prin Cluj, iar acum să spui că tu vei fi primarul performant... e puțin cam mult pentru clujeni.

Mereu am spus, chiar și lui i-am spus, «hai să facem altfel de politică la nivel de Cluj, fiecare pe drumul lui», dar, altfel, cetățenii din Cluj merită mai mult respect.

Deci, pe de o parte, vorbim de o persoană oportunistă, minte cum îngheață apele, pentru că nimeni nu a avut nicio discuție cu domnia sa legat de posibila ocupare a locului 1 la Camera Deputaților. Și, apoi, este puțin lipsit de caracter să lansezi astfel de afirmații în spațiul public”, a mai spus Daniel Buda.

Comenteaza