Foto Pe modelul Clujului, și la Turda sunt "evacuaţi" copacii din centru pentru a face loc betoanelor

Pe modelul Clujului, și la Turda sunt "evacuaţi" copacii din centru pentru a face loc betoanelor
Pe modelul Clujului, și la Turda se smulg copacii pentru a face loc betoanelor
Pe modelul Clujului, și la Turda se smulg copacii pentru a face loc betoanelor
Pe modelul Clujului, și la Turda se smulg copacii pentru a face loc betoanelor

"Cârcotașii" proiectelor de modernizare din Cluj Napoca, precum Kogălniceanu, malurile Someșului sau parcul din spatele Teatrului Național se plâng că prea ușor s-a renunțat la spațiile verzi în favoarea betoanelor. Și la Turda sunt smulși copacii pentru a face loc betoanelor.  
 

Lucrările de modernizare a centrului municipiului Turda a ajuns la etapa care presupune eliminarea copacilor din centrul vechi. USR Turda denunță ”masacrarea copacilor din centrul vechi" de către administraţia primarului Cristian Matei. "După tăierile obtuze și neștiințifice ale arborilor din cartierele orașului, din spațiile verzi aflate între blocuri, de pe strada A.I. Cuza, a venit rândul arborilor din centrul vechi, singurii care ofereau o oază de umbră în arșița verii!

În țările civilizate, spre care privim, există tehnologii care salvează viața arborilor din spațiile urbane, în contextul lucrărilor de infrastructură. La noi, administrația Matei parcă a declarat război zonelor verzi din cartiere, acolo unde, în lipsa arborilor, temperaturile verii vor urca la valori greu suportabile!

În același timp, pe străzile reabilitate ca vai de ele, precum Axente Sever, alveolele care ar trebui să găzduiască arbori, stau de mai bine de un an în stadiul de gropi de deșeuri sau mediu propice pentru buruienile comune! Turda, în viziunea, tot mai greu de descifrat, a primarului Matei, trebuie să devină o junglă de beton și asfalt...”, a transmis președintele USR Turda, Rigman Ciprian, pe rețelele de socializare.

Odată cu aceşti arbori "evacuaţi" din centru, cetăţenii din Turda spun că în centrul vechi al oraşului nu vor mai găsi umbră la vară, decât la terase, lucru care multora nu le convine. 

Pe de altă parte, atunci când au fost criticate proiectele cu prea mult beton din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc, a avut o replică dură pentru "cârcotași". "Cine mai comenteză la modul cum arată spațiile pietonale, să meargă în fața Parlamentului Euorpean, a capitalei Europei și să vadă cum arată un spațiu pietonal. Și dacă acolo nu e un model de referință.... să spună că nu e un model de bună practică", a spus edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Comenteaza