România trebuie regândită administrativ

România trebuie regândită administrativ
România are nevoie de implementarea procesului de regionalizare, care ar putea duce la o dezvoltare sustenabilă la nivel naţional.

Regionalizarea României este o idee foarte bună, în care eu cred, pentru că România trebuie regândită administrativ. Transilvania şi Banatul, care numără 18 judeţe, au 10 aeroporturi internaţionale în aria înconjurătoare şi se mai construieşte unul în Braşov. Ar fi trebuit gândit altfel.
 
Peste 70% din investiţii s-au făcut în extinderea producţiilor deja existente. Cu alte cuvinte, investitorii care există în România se extind, mai degrabă decât să vină unii noi care să deschidă fabrici. Un investitor nu va face niciodată o investiţie în România ca să cumpere consumatori români, ci pentru piaţa regională, ca să îşi extindă exporturile în jur.
 
Cred că o economie bazată pe consum este o eroare pe termen lung. Suntem într-un proces de globalizare, companiile internaţionale se externalizează, multe fabrici se vor închide. Poate că ar trebui ca, în fiecare judeţ, consiliul să facă întâlniri lunare cu antreprenorii din judeţ pentru a vedea cum pot pregăti tinerii pentru anumite profesii.

Comenteaza