Proiect de ţară: să legăm Transilvania de Regat

Proiect de ţară: să legăm Transilvania de Regat
Vineri, pe la ora 1:00, la amiază, când mi-am terminat treburile, am decis să plec cu maşina din Bucureşti către Cluj, ruta prin Valea Oltului, făcând un calcul simplu: următorul avion era la 6.30 seara (dacă n-ar fi întârziat, cum se întâmplă mai tot timpul), aşa că aş fi ajuns acasă la 8 seara.

Cu maşina fac şase ore, deci ajung acasă pe la 7 seara. O inspiraţie greşită, un calcul pur teoretic, asta pentru am ajuns acasă la 20:45. Pe Valea Oltului sunt blocaje la lucrări la două pasaje supraterane (Cârligu Mic, Câinenii Mici – stând câte 15 şi 30 minute la semafor, respectiv trecere de nivel, ai timp să reţii numele) la care lucrau 4 poate 5 oameni cu lopeţi, între Sibiu şi Sebeş. 
 
La infamul pasaj de la Aciliu nu lucra nimeni, fuseseră retrase toate utilajele, iar drumul ocoleşte pe ruta veche; la intrarea în Alba Iulia dinspre Lancrăm se stă 1 oră în coloană, drumul este în reparaţii. 
 
Dar cea mai tristă constatare a fost că nu se lucra nicăieri pe tronsonul Autostrăzii Sebeş – Turda, deşi era ora 7 seara şi vreme excelentă pentru construcţii. Ce nu a lipsit, desigur, pe tot drumul erau echipajele de poliţie cu radar - altfel niciun poliţist să uşureze traficul - şi chiar ar fi fost o binecuvântare, mai ales la intrarea în Alba Iulia.

Dragoş DAMIAN

CEO Terapia SA

Comenteaza