Dragoş Damian, Terapia Cluj: Patru teme despre copii pentru mediul de afaceri, la care să se gândească înainte de culcare

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Patru teme despre copii pentru mediul de afaceri, la care să se gândească înainte de culcare

Fiecare leu de evaziune fiscală sau de muncă la negru reduce șansa copiilor români de a avea o țară ca afară, dar mai ales o educație ca afară.

1. Ne mințim dacă spunem că ne iubim copiii dar fentăm plata taxelor și impozitelor, care trebuie să ajungă în special la ei. O să vă mirați de corelație, dar până și criza demografică este cauzată de neplata taxelor și impozitelor, nu sunt bani de proiecte financiare pentru a stimula creșterea natalității.

 2. Sistemul de educație este măcinat de reforme interminabile, scena scandalurilor dintre autorități, profesori și părinți, transformat într-un monstru de cancerul industriei meditațiilor, capturat de cleptocrați care îl lasă moștenire propriilor urmași și fără nici o șansă să se oprească din a crea NEET, analfabeți funcționali și exod de criere. Mediul de afaceri trebuie să se implice foarte – foarte adânc în a ajuta școlile, liceele și facultățile să producă o generație calificată și competentă pentru ceea ce vrem noi să fie România următorilor 10 ani.

 3. România este profund îndatorată. Anul trecut, de 1 iunie, am dat niște cifre care arată ce lăsăm copiilor noștri, atunci. Anul ăsta, deficitele s-au adâncit, cel de balanță comercială, care ar trebui să ne roadă cel mai tare, a crescut cu 20%, Nu sunt de vină pandemia, inflația, utilitățile, Putin, suntem noi de vină, pentru că mediul de afaceri nu trage serios de mâneca pe politicieni să schimbe viziune în care trebuie condusă țara, pentru că vom pasa copiilor datorii și mai mari pe care să le ducă în spinare.

4. Și, terifiant. Anul Ăsta copiii noștri au învățat termeni noi: arme hiperbarice, bombe cu fosfor, tancul robotizat Uran, rachete supersonice Mach 9 și desigur, nume noi: Iskander, Satan, NLAW, Bushmaster, Bayraktar, Javelin, Stinger etc. Cum oare am ajuns aici? Și unde vom merge de aici?

Îi îndemn pe toți oamenii de afaceri ca diseară, după ce își pun copiii la culcare și se uită fericiți la ei cum adorm, să stea apoi o vreme să se gândească la ce au de făcut pentru a le da un viitor mai bun în România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza