Dragoș Damian, Terapia Cluj: „O poză cât o mie de opinii economice. Aşa arată locul bombardat de către ruşi unde stătea unul dintre colegii mei din Kiev”

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „O poză cât o mie de opinii economice. Aşa arată locul bombardat de către ruşi unde stătea unul dintre colegii mei din Kiev”
| Foto: ZF

În acest bloc, care arăta foarte bine față de altele, stătea unul dintre colegii din Kiev, care a fost inspirat să plece spre adapost în seara de dinainte.

Deocamdata colegii si famiile lor sunt in siguranta, asta insemnand un infern fara utilitati, cu rezerve limitate de hrana si apa si cu 500 de decibeli de avioane, rachete si explozii deasupra capului.

Înțeleg că unii s-au înrolat voluntar.

Fiecare zi de război dă România, economic vorbind, cu un an înapoi. Datorită sancțiunilor Rusia, dupa o săptămână de război, este acum la jumătatea economiei pe care o avea înainte. Ucraina, ce-o mai rămâne din ea, nu se știe unde va fi economic, probabil în 1950. UE va suferi în egală măsură.

Cea mai tare industrie din România este cea de imobiliare, a generat prosperitate economică, orașe care duduie, puzderie de milionari, proprietari multumiți, bănci fericite, lor li se se dedică (și acum) sute de știri. Sigur, iubim în special imobiliarele care au făcut un bine și au demolat fabrici și uzine despre care, nu-i așa, am fost asigurați că erau neproductive, energofage, poluante. Probabil că s-a lucrat la imobiliare și pe locul unor fabrici de armament, mai mult ca sigur pe locul unor unități militare, există și parcuri de distracții pe locul unor unități militare. Desigur, cine s-ar fi așteptat la un război tocmai când lumea și România treceau prin cel mai tare an economic, chiar dacă de pandemie. Și când aspirațiile antipoluare ale UE au trimis industria chimica în China și gazul și utilitățile în Rusia, iar acum nu avem nici una, nici alta, în schimb respirăm aer proaspat.

Dupa război, o sa vedem ce plan au liderii noștri să resuscite economia, în ce domenii, și câți bani va mai avea să ne dea UE, pentru că noi nu avem, nu din imobiliare. UE va avea probabil un fel de nou Plan Marshall. Deocamdata este clar, vom cumpăra sisteme de aparare care, o știm, nu sunt fabricate in România.

Comenteaza