Dragoş Damian, Terapia Cluj: Iubeşti România? Sigur? Bine. Atunci de azi şi până de Ziua Naţională cumpără fructe şi legume şi bunătăţuri de la ţăranii şi fermierii români

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Iubeşti România? Sigur? Bine. Atunci de azi şi până de Ziua Naţională cumpără fructe şi legume şi bunătăţuri de la ţăranii şi fermierii români

Va fi greu, dar pentru urmatoarele trei luni uită de toate nebuniile, necazurile, conflictele și conspirațiile.

Inchide televizorul si online-ul si uita de politicienii care se injura intre ei acuzand partidul celalalt ca a adus tara in colaps financiar cand de fapt ei fac bine-mersi afaceri impreuna.

Daca inchizi televizorul si online-ul o sa uiti si de reclamele care te mint ca tot ce cumperi este produs in Romania, ca te si miri cum de ne-am indatorat si de unde s-a dublat deficitul de balanta comerciala.

Uita de oamenii de afaceri care cat e ziua de lunga se plang ca le merge rau, isi smulg parul din cap din cauza lipsurilor si stau cu mana intinsa la Guvern sa primeasca ajutoare. Dupa care aflam de la televizor si online ca le-au crescut cu 20-30-50% afacerile dar ca paradoxal nu fac profit si nu platesc impozit pe profit, acela din care se construiesc scolile, spitalele si strazile. Inca un motiv sa inchizi televizorul si online-ul.

Nu mai urmari analistii, economistii, finantistii si toti ceilalti specialisti care iti spun ca Romania merge la fund, ca o sa vina peste noi Uniunea Europeana si FMI si Banca Mondiala ca sa ne spuna ce avem de facut (cand ei insasi habar n-au ce este de facut) si ca urmeaza apocalipsa economica.

Rupe-te pentru trei luni de toate cele de mai sus si, aratandu-le ca nu iti pasa de ele, du-te in fiecare zi dar mai ales la fiecare sfarsit de saptamana la targurile de toamna si cumpara fructe si legume si bunataturi de la taranii si fermierii romani. Ai ce cumpara, se spune ca a fost o vara buna si ca toamna va fi bogata, asa ca baga banii in buzunarele taranilor si fermierilor nostri. Stiu ca nu este usor, ca supermarketul iti zambeste de dupa colt, ca mallul e mai convenabil, ca esti ocupat la fiecare sfarsit de saptamana, ca uneori taranii si fermierii romani vand mai scump, dar merita sa incerci. Banii raman in tara, sa ne gandim practic, mai bine dai 10 lei care raman in tara decat 5 lei care pleaca de aici. Si, cine stie, poate ca o sa tii piept analistilor, economistilor, finantistilor si celorlalti specialisti si ai sa dai cu tifla Uniunii Europene si FMI-ului si Bancii Mondiale, pentru ca daca lasi banii la taranii si fermierii nostri economia Romaniei va continua sa creasca.

Nu uita sa iei copiii si nepotii cu tine, vor vedea lucruri care se vad tot mai rar. Oameni arsi de soare - nu pentru ca au fost la mare, ci pentru ca au lucrat la camp. Oameni pe care ii dor muschii - nu pentru ca au fost la sala, ci de la cules, pentru ca au stat aplecati toata vara. Oameni cu bataturi si basici la maini - nu de la aparatele de fitness, ci de la uneltele agricole.

Asadar, in urmatoarele trei luni de zile, du-te saptamanal la targurile de toamna si cumpara fructe si legume si bunataturi de la taranii si fermierii romani, baga banii in buzunarul lor. Fa-i pe toti sa moara de ciuda cand au sa vada ca Romania a continuat sa creasca si, mai ales, ca a crescut datorita tie.

Opinie Dragoș Damian (Terapia Cluj) în ZF.

Comenteaza