Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Crin Antonescu, repede, în gând, doar pentru tine, enumeră 5 fabrici din România, nu Dacia și Ford, altele 5. Dacă nu reușești, să știi că nu-ți va fi ușor ca Președinte”

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Crin Antonescu, repede, în gând, doar pentru tine, enumeră 5 fabrici din România, nu Dacia și Ford, altele 5. Dacă nu reușești, să știi că nu-ți va fi ușor ca Președinte”

Crin Antonescu, mai jos este o lista de 35 de fabrici închise în România după 1989.

Multe sunt din București, Cluj-Napoca, Sibiu și Lugoj, orașe pe care le știu mai bine, multe sunt din industria chimică, domeniu pe care îl cunosc mai bine. Lista poate continua până la 2.000 de fabrici închise, în locul lor, mai ales în orașele mari, au apărut mult iubitele blocuri de locuințe, clădiri de birouri și mall-uri.

Au să te mintă ideologii din partid că trebuiau închise, erau mormane de fier vechi, ineficiente, energofage, prost administrate. O să-ți recomande să nu te uiți în gura mea, că sunt un moș comunist pus pe harță. Au să mă înjure prietenii lor din imobiliare.

Lumea de azi este condusă de țările unde în centrul politicilor de dezvoltare stau prelucrarea industrială a resurselor și controlul lanțurilor de aprovizionare. Lumea este condusa de țările care au fabrici și uzine, Crin Antonescu. 

Noi suntem în criza economica în care suntem pentru că nu mai avem fabrici și uzine. Daca nu închideam fără nici o noimă așa multe dintre ele, PIB-ul României era mult mai mare, bugetul era mai în formă iar deficitele mai ușor de gestionat.

Când imporți mâncare, chimie, energie și apărare ești, ca țară, în cea mai proasta poziție posibil. Mâine dimineață Crin Antonescu, când vei mânca la micul dejun pâine din Polonia, unt din Franța, lapte din Ungaria și salam din Germania, te rog mai gândește-te la cele 35 de fabrici și uzine de mai jos, la celelalte 2.000 închise și la ce trebuie să facem să deschidem mai multe fabrici și uzine. Cheamă la tine 50 de șefi de fabrici și uzine din țară, iți vor explica ce eforturi supraomenești fac ca să le țină deschise.

Apropos, te rog să-i încurajezi pe Marcel Ciolacu, Ilie Bolojan și Kelemen Hunor, liderii coaliției, ca în caz că nu au făcut-o, să-i sune pe cei de la Knauf și să-i felicite că au deschis o fabrică în Târnăveni, oraș pus la pământ de falimentul combinatului chimic (poziția 24 mai jos). Au redeschis speranța în comunitate și în economie, merită o medalie.

  1. Republica București
  2. Timpuri Noi București
  3. Balanța Sibiu
  4. Independenta Sibiu
  5. Filatura de mătase naturală Lugoj
  6. Fabrica de Covoare Cisnădie
  7. Institutul Cantacuzino București
  8. Întreprinderea de Scule și Elemente Hidraulice Vrancea
  9.  Tractorul Brașov
  10. Hidromecanica Brașov
  11. Colorom Codlea
  12. Mecanica Vaslui
  13. Combinatul de fire și fibre Săvinești
  14. Fabrica de Rulmenți Slatina
  15. Întreprinderea de Utilaj Alimentar Slatina
  16. Celrom Drobeta Turnu Severin.
  17. UTA Arad
  18. Tricolorul Arad
  19. Fabrica de Cărămidă Țăndărei
  20. Electroputere Craiova
  21. Samobil Satu Mare
  22. IPO Tulcea
  23. Fortus Iași
  24. Combinatul Chimic Târnăveni
  25. Întreprinderea Mecanică Roman
  26. Solventul Timișoara
  27. Combinatul Siderurgic Timișoara
  28. Combinatul Chimic Victoria
  29. ICIL Constanta.
  30. Combinatul siderurgic Otelul Roșu 
  31. Iris Cluj-Napoca
  32. Fabrica de zahar Luduș
  33. Fabrica de sarma Câmpia Turzii
  34. UCTA Bistrița
  35. Clujana Cluj-Napoca
Comenteaza