Dragoș Damian, CEO Terapia: "Puterea și progresul economic al unei țări vin din numărul de investiții industriale, și nu din numărul de malluri, clădiri de birouri și cartiere rezidențiale"

Dragoș Damian, CEO Terapia: "Puterea și progresul economic al unei țări vin din numărul de investiții industriale, și nu din numărul de malluri, clădiri de birouri și cartiere rezidențiale"
| Foto: depositphotos.com

Bravo Bosch, Bravo Huseyin Ozmeral, Bravo Vasile Țopa, Bravo Alin Tișe.

“Willkommen Bosch in Klausenburg!” In urma cu peste 10 ani salutam venirea lui Bosch in Cluj. Habar nu aveam unde se va ajunge, dar intotdeauna am simtit ca puterea si progresul economic al unei tari vin din numarul de investitii industriale si nu din numarul de malluri, cladiri de birouri si cartiere rezidentiale.

Bosch a schimbat in acesti 10 ani nu numai judetul Cluj ci si intreaga Romanie - nu este suficient spatiu ca sa scriem cum au evoluat compania si s-a schimbat tara dupa ce au inceput investitiile “German Engineering” la noi.

O onorabila recunoastere a eforturilor Bosch este decernarea de catre UTCN titlului de “Doctor Honoris Causa” sefului fabricii Bosch din Cluj.

Si nu suntem la un concurs de “omagii conducatorului suprem”, dar este important sa subliniem si contributia Consiliului Judetean Cluj pentru ca – poate putini mai tin minte – intr-un moment extrem de fragil, a stiut, a vrut si a putut sa ii aduca pe nemti in judet.

Au fost demolate mii de fabrici in Cluj si in Romania, foarte putine au fost puse in locul lor, nu stiu, nu vor si nu pot politicienii sa atraga investitii industriale la noi in tara.

Nu numai Bosch a schimbat Romania, ci si sutele de antreprenori si corporatii care au deschis fabrici la noi in tara, cand era mai simplu sa faca un depozit si sa importe de altundeva.

Poate ca mai multi presedinti, miniștri, primari, rectori si altii care sunt la conducere sa recunoasca si premieze contributia celor care au deschis investitii industriale in Romania dupa crizele din anii 2000, dupa aderarea la UE din 2007 si dupa criza din 2008.

Credeti sau nu, investitiile industriale din Romania duc tara mai departe.

Comenteaza