Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din perioada pandemiei de COVID, acuzat de conflict de interese

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din perioada pandemiei de COVID, acuzat de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a anunțat că medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuți medici în timpul pandemiei de COVID-19, a fost găsit în conflict de interese administrativ.

Medicul Virgil Musta, şef al Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş" Timişoara, este acuzat de ANI de conflict de interese administrativ.

”La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată şi fratele acesteia deţin calitatea de asociat şi funcţia de medic primar, iar soţia persoanei evaluate deţine funcţia de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale şi actele adiţionale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcţia de şef secţie, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ”, argumentează Agenţia Naţională de Integritate.

Medicul a fost trimis în judecată de DNA, la sfârşitul lui noiembrie 2022, pentru instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale, să recolteze, timp de 3 ore pe zi, probe pentru teste COVID-19, la firma la care el este asociat, deşi ele se aflau în timpul programului de lucru la spital, fiind plătite de unitatea medicală publică.

Alături de Musta au fost trimise în judecată Diana Manolescu, director medical al spitalului, o asistentă medicală şi o altă femeie, medic.

Prejudiciul care i se impută este de 12.173 de lei, procurorii punându-i sechestru pe această sumă.

Comenteaza