Un român a fost împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris

Un român a fost împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris
Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi "în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri" pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, "ţinând în mână o sticlă spartă", a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe acest bărbat.

Victima, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a decedat pe loc. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest. Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost sesizată.

Potrivit însă cotidianului Le Parisien, incidentul a avut loc în jurul orei 20.00 (21.00, ora României), iar românul împuşcat de poliţist avea 41 de ani.

 

Etichete
Comenteaza