Foto Un mort și 24 de răniți. Un autocar a intrat într-un limitator de înălțime la intrarea într-un pasaj în capitală

Limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii din București, a fost fatal pentru un turist, iar alţi 24 au fost răniţi, după ce vineri la prânz un autocar l-a lovit în plin.

În accident, o persoană și-a pierdut viața și alte 24 au fost rănite. Impactul a fost unul violent, plafonul vehiculului fiind distrus complet în urma impactului și aproape toate geamurile fiind sparte.

Șoferul grec este audiat în prezent de către polițiști. Acesta ar fi condus timp de 16 ore, după ce celui de-al 2-lea şofer i s-ar fi făcut rău din cauza unei toxi infecţii alimentare şi ar fi rămas la Salonic. 

Șoferul autocarului ar fi schimbat direcția de mers chiar înainte să intre în pasaj. Înainte de limitatorul distrus, mai există un altul, care are roluld e a-i avertiza pe șoferi că urmează pasajul și că există o limită de înălțime pentru acesta.

Șoferul autocarului ar fi venit însă pe prima bandă, care nu e acoperită de primul limitator, dar înainte să ajungă la pasaj a trecut pe banda a treia, unde a lovit limitatorul de înălțime. Autocarul avea o viteză de 40-50 de kilometri pe oră.

Șoferul, care nu vorbește limba engleză, a vorbit cu polițiștii prin intermediul unui traducător. Agenții l-au dus pe traseu și i-au arătat toate indicatoarele pe care el le-a ignorat, a transmis digi24.ro

De la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul lunii septembrie, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

În luna noiembrie, Primăria Sectorului 4 a pus noi marcaje la intrarea în Pasajul Unirii, recent reabilitat, ca să atragă atenția șoferilor să nu depășească înălțimea maxim admisă, 3,5 metri. Măsura a fost luată după ce, de la deschidere, mai multe autocare au rămas blocate fiindcă nu au respectat limita de înălțime, scrie hotnews.ro. 

Comenteaza