UMB va termina cu un an mai devreme un lot de autostradă. "Vom deschide probabil în această vară"

UMB va termina cu un an mai devreme un lot de autostradă. "Vom deschide probabil în această vară"
| Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat marți, după o verificare pe șantier, că oamenii lui Umbrărescu vor termina în august, cu un an înainte de termenul din contract, lotul 2 al Autostrăzii A0.

Lucrările pe lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord au început oficial în august 2022, iar după un an pe șantier se vor putea deschide toți cei 19 kilometri dintre DN 1 Corbeanca și Afumați cu descărcare provizorie în DN 2.

"Am verificat astăzi lucrările pe șantierul Lotului 2 din #A0 Nord (19 km) unde antreprenorul român are o mobilizare exemplară!

Potrivit contractului semnat cu #CNAIR, termenul de finalizare este luna iunie 2024.

Constructorul a precizat însă că va finaliza lucrările anul acesta în luna august, deci cu aproape un an mai devreme.
Sunt deja porțiuni din acest lot pe care s-a așternut asfalt, iar acum se montează parapete. Se lucrează intens la noduri, în special la Nod DN1.

Această mobilizare este un model de urmat și pentru ceilalți antreprenori, care alături de CNAIR, construiesc Inelul de Centură al Capitalei, un proiect mult așteptat de atât de bucureșteni, cât și de toți românii care tranzitează zona proximă a Capitalei", a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Valoare proiectului pe acest Lot este de aproximativ 832 milioane lei (fără TVA), iar sursa de finanțare este Programul de Transport.

"Aici s-a dat ordin de începere în 16 august anul trecut, zilele de lucru efectiv sunt 96-97 de zile exceptând zilele de ploaie și sărbătoare și suntem la un progres de 51-52 %, ceea ce înseamnă un progres extraordinar de bun. Termenul de finalizare este în vara anului viitor, dar după discuțiile cu constructorul și cu colegii mei de la CNAIR, probabil vom deschide în această vară, în luna august, cu aproape un an înainte de termen. Vreau să îi felicit", a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a transmis și un avertisment companiilor mai puțin serioase.

"Ritmul este extraordinar de bun la această companie românească (UMB Spedition - n.r.) și sper să învețe alții că se poate, și e un exemplu pentru alte companii - alții merg așa cum trebuie, dar există și exemple pe care le știți și pe care le-am mai dat, care nu au înțeles că s-a terminat perioada romantică în care veneau unii prin România cu un laptop și vroiau să construiască dintr-un apartament autostrăzi - cam așa a fost o lungă perioadă de timp, dar s-a cam terminat perioada asta și trebuie să lucreze și să păstreze termenii contractului", a spus Grindeanu.

Comenteaza