Tragedie în Apuseni. O mămică a murit la trei zile după ce a născut. Se afla într-o localitate izolată

Tragedie în Apuseni. O mămică a murit la trei zile după ce a născut. Se afla într-o localitate izolată

O tânără în vârstă de 33 de ani din Scărișoara, județul Alba, a murit la trei zile după ce a născut.

Salvatorii din cadrul ISU Alba au intervenit, duminică, alături de un medic de la Serviciul de Ambulanţă, cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara, unde fuseseă solicitaţi să acorde ajutor medical unei femei de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile şi care este inconştientă. 

"Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină. Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată  pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă", au transmis reprezentanții ISU Alba.

 Din păcate, tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator.

Cadrele medicale au aplicat timp de câteva zeci de minute manevre de resuscitare, însă fără rezultat în cele din urmă find declarat decesul. Conform ISU Alba, bebeluşul nu are probleme medicale şi va fi transportat la Camera de primiri urgenţe Câmpeni.

Vremea rea face probleme în mai multe zone ale judeţului Alba

Zona localităţii Scărişoara nu este singura afectată de vremea rea. În Cugir, doi copaci au căzut pe carosabil, pe drumul judeţean 704, o bandă a drumului fiind blocată. 

De asemenea, duminică, s-au produs avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonele Sebeş, Pianu, Ocna Mureş şi Apuseni. Duminică dimineaţă, aproximativ 1200 de consumatori din zona Sebeş - Pianu şi alţi 100 din comuna Garda de Sus nu erau alimentaţi cu energie electrică, potrivit observatornews.ro.

 

 
 
 
 
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza