TIR cu tone de deșeuri, oprit la graniță. "Marfa" venea din Germania

TIR cu tone de deșeuri, oprit la graniță. "Marfa" venea din Germania

Peste 20 de tone de deșeuri de material metalic și textil au fost oprite în vama Nădlac II, de către polițiștii de frontieră.

Marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de material metalic și textil, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România, scrie aradon.ro.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.510 kg de deșeuri constând în material metalic și textil, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Comenteaza