Suspect de terorism, arestat la o poartă de îmbarcare spre România

Suspect de terorism, arestat la o poartă de îmbarcare spre România
Un cetăţean albanez suspectat de terorism a fost arestat pe un aeroport din Sicilia (sudul Italiei) după ce s-a prezentat la o poartă de îmbarcare pentru un zbor spre România deşi avea un bilet de avion spre Marea Britanie, scrie presa italiană.

Potrivit site-ului de ştiri CinqueQuotidiano.it, albanezul în vârstă de 30 de ani, care avea documente false, a fost depistat pe Aeroportul Fontanarossa din Catania (Sicilia).

Bărbatul cumpărase online un bilet de avion spre Londra, dar a stârnit suspiciuni pentru că s-a prezentat la o poartă de îmbarcare destinată pasagerilor unei curse spre România.

Numele albanezului figura pe o listă a serviciilor de informaţii cu indivizi suspecţi. Autorităţile italiene au o fotografie a lui în care apare ţinând în mână o armă de tip Kalaşnikov.

Pe 13 ianuarie, acelaşi albanez a fost depistat pe aeroportul Malpensa din Milano în timp ce încerca să urce la bordul unui avion spre Londra, având asupra sa tot documente false.

"Teroriştii se pot infiltra în spaţiul european profitând de facilităţile privind imigraţia. Din fericire, serviciile de securitate italiene au fost avizate în acest sens şi sunt funcţionale, reuşind să reducă gradul de preocupare", a declarat Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de La Stampa.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut găsirea unor soluţii pentru o mai bună coordonare a serviciilor de securitate cu experţi în domeniul monitorizării reţelelor de socializare online.

 

Comenteaza