Șoferul de 19 ani care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri alături de părinți

Șoferul de 19 ani care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri alături de părinți
| Foto: Gândul.ro

Vlad Pascu, şoferul drogat de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost trimis în judecată de DIICOT alături de părinţii săi.

Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, conform Agerpres. 
 
Tânărul şi mama se află în arest preventiv, în timp ce Claudiu Pascu este sub control judiciar. 
 
Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii. 
 
Prietena lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente. 
 
De asemenea, fata a relatat că Vlad Pascu "fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină", după care se urca pe acoperiş şi plângea. 
 
Conform documentelor de la dosar, la începutul lunii septembrie, o fată şi mama ei au depus o sesizare la DIICOT în care spuneau că Miruna Pascu îi furniza droguri fiului ei. 
 
"În fapt, la data de 06.09.2023, a fost înregistrat la DIICOT, Structura Centrală, denunţul formulat de numitele (...), prin care sesizau faptul că în urmă cu trei luni, numitul Vlad Pascu, cu domiciliul în Bucureşti, str. Tipografilor, organiza la domiciliul său petreceri unde punea la dispoziţia participanţilor diferite droguri de risc (cannabis şi xanax) şi de mare risc (de exemplu cocaină), iar o parte din aceste droguri erau furnizate de mama numitului Vlad Pascu", se arată în documentul procurorilor, potrivit sursei citate. 
 
Procurorii susţin că fata respectivă şi Vlad Pascu se cunoşteau de trei ani, fiind în acelaşi anturaj de tineri consumatori de droguri de risc şi mare risc. 
 
După producerea accidentului din localitatea 2 Mai, în mass-media a apărut un videoclip filmat în locuinţa lui Vlad Pascu, în care el şi prietena lui, aflaţi sub influenţa stupefiantelor, îşi afirmau calitatea de consumatori de Oxycodonă (drog de mare risc, opioid sintetic ale cărui efecte sunt, potrivit studiilor ştiinţifice, de două ori mai puternice decât ale heroinei), fiind vizibile efectele pe care drogurile le aveau asupra comportamentului lor. 
 
Relevantă în acest sens este declaraţia dată de fată în faţa procurorilor.

Comenteaza