România, coșul de gunoi al Europei? Sute de tone de deșeuri, oprite la intrarea în ţară

România, coșul de gunoi al Europei? Sute de tone de deșeuri, oprite la intrarea în ţară
| Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Borş II şi Nădlac II, nu au permis intrarea în ţară a paisprezece automarfare încărcate cu aproximativ 190 tone de deşeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului. 

Poliţiştii români de frontieră au desfăsurat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în ţară la Vama Borș și Vama Nădlac, mai multe controale asupra a paisprezece automarfare conduse de treisprezece cetăţeni români şi un cetăţean ceh, potrivit News.ro.

Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri - haine, mobilă, produse electrice şi electrocasnice de la diferite societăţi comerciale din Danemarca, Germania, Austria şi Olanda pentru firme din România.

De asemenea, exista suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru import, conform sursei citate. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Comenteaza