Polițiștii au aplicat 7.000 de sancțiuni călătorilor din autobuze

Polițiștii au aplicat 7.000 de sancțiuni călătorilor din autobuze

Aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma unei acţiuni, efectuate în autovehiculele destinate transportului public de persoane.

"În cadrul activităţilor, au fost verificate 34.709 autovehicule şi au fost aplicate 18.473 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 6.983, au fost aplicate la Legea nr. 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

În perioada 2 - 22 noiembrie, 4.593 de poliţişti au fost prezenţi în teren, alături de inspectori ISCTR, care au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane şi a celor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Şoferilor care nu au respectat perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă le-au fost aplicate, în total, 455 de sancţiuni contravenţionale, la OG 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora", arată sursa citată.

Celor care au pus în pericol siguranţa traficului rutier le-au fost aplicate 75 de sancţiuni pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului şi 317 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare sau semnalizare.

De asemenea, 196 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Hotărârii Guvernului nr. 69 din 2012.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 709 permise de conducere şi 376 de certificate de înmatriculare, fiind dispuse şi 111 imobilizări de vehicule.

Comenteaza