Noul ambasador al SUA la Bucureşti este un emigrant...român

Noul ambasador al SUA la Bucureşti este un emigrant...român

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România la vârsta de 10 ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul oficial al Preşedinţiei americane, ADRIAN ZUCKERMAN a fost nominalizat ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor UNite în România.

El s-a născut la Iaşi, de unde a emigrat la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româneşte.

Ajuns în Statele Unite, a absolvit presitigiosul Massachusetts Institute of Technology şi a obţinut licenţă în drept la New York Law School în 1983. În anul următor, a fost admis în Baroul avocaţilor din New York şi este partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. 

Anterior, acesta a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board. Implicat în activităţi educative şi filantropice, Zuckerman este membru al Kids corp. În cei peste 30 de ani de experienţă, a avut printre clienţii săi companii aflate în Topul Forbes 500, pe care le-a reprezentat în diverse procese sau tranzacţii imobiliare.

A mai fost preşedinte al unei instanţe judecătoreşti civile şi arbitru pentru Real Estate Board of New York.

Adrian Zuckerman este considerat un apropiat al familiei Trump, implicată - de asemenea - de-a lungul anilor, într-o serie de afaceri imobiliare.

Comenteaza