Video Foto Ministrul Transporturilor, despre podul prăbuşit la 6 luni de la reabilitare: "Cei care au greșit, să plătească"

Ministrul Transporturilor, despre podul prăbuşit la 6 luni de la reabilitare: "Cei care au greșit, să plătească"
Ministrul Transporturilor, despre podul prăbuşit la 6 luni de la reabilitare: "Acolo au fost făcute greșeli. Cei care au greșit, să plătească&quo
Ministrul Transporturilor, despre podul prăbuşit la 6 luni de la reabilitare: "Acolo au fost făcute greșeli. Cei care au greșit, să plătească&quo
Ministrul Transporturilor, despre podul prăbuşit la 6 luni de la reabilitare: "Acolo au fost făcute greșeli. Cei care au greșit, să plătească&quo

Podul de la Luțca, peste Siret, s-a prăbușit joi, la șase luni după ce fusese reabilitat, iar Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a tras concluzia că acolo au fost făcute greșeli, în mod evident. 

Podul de la Luțca, peste Siret, care s-a prăbușit joi la șase luni după ce fusese reabilitat, era încă în administrarea constructorului, pentru că recepția nu a fost încă finalizată și urmau a fi făcute noi teste și probe care să confirme rezultatele testului de greutate, spune Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod în momentul prăbuşirii. Un bărbat de 56 de ani a fost scos din camion de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Digi24 că „în mod evident” au fost făcute greșeli în cazul podului din Neamț care s-a prăbușit azi, la 6 luni după ce a fost reabilitat. „Înțeleg că există o anchetă în desfășurare. E foarte bine că se întâmplă, astfel încât cei care au greșit, pentru că este evident că există o greșeală, să plătească”, a spus Grindeanu.

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară.

„În mod evident, acolo s-au făcut greșeli. Reabilitarea a fost făcută în urmă cu câteva luni. Cred că ancheta va scoate în evidență fiecare vinovat pentru acest accident care putea să se transforme într-o tragedie”, a mai spus ministrul.

Grideanu a spus că, în cazul podurilor gestionate de CNAIR, se fac verificări la fiecare 6 luni sau chiar mai repede, dacă există sesizări privind deteriorarea acestora. Ministerul Dezvoltării spune că podul de la Luțca nu ar fi trebuit dat în folosință deoarece lucrările nu sunt finalizate și recepționate.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza