MAE: Românii care ar fi fost sechestraţi în India se află în libertate, sâmbătă se întorc în România

MAE: Românii care ar fi fost sechestraţi în India se află în libertate, sâmbătă se întorc în România
Cei doi români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate, informează MAE, care adaugă că aceştia vor părăsi teritoriul Indiei sâmbătă şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară.

"În urma demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai (India), cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate. Aceştia vor părăsi teritoriul Indiei în dimineaţa zilei de mâine, 3 noiembrie2012, şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române", se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că a informat şi menţine contactul permanent cu familiile celor doi cetăţeni români.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, că în urmă cu o zi Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciu a precizat că ambasada a verificat aceste informaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi d"persoane fizice", care urmare a unor "neînţelegeri de ordin comercial".

Unul din cei doi români care a fost sechestrat în India este Ioan Hânţar, patronul unei firme de reşapat cauciucuri din judeţul Suceava, iar celălalt bărbat ar fi un angajat al societăţii lui Hanţâr, afirmă surse apropiate omului de afaceri.

 

 

Comenteaza