Video Imagini cutremurătoare la un centru de plasament. Un copil a fost agresat de paznic, pentru că a sărit pe o saltea

Imagini cutremurătoare la un centru de plasament. Un copil a fost agresat de paznic, pentru că a sărit pe o saltea
| Foto: antena3.ro

Șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții spune că a trimis o echipă în control și că va sesiza organele de cercetare penală.

Incidentul s-a petrecut la un centru de plasament din Voluntari.

“Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii. Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de a sări pe saltea”, a scris Maria Mădălina Turza pe pagina sa de Facebook.

Șefa ANDPSCA mai spune că nici paznicul și nici educatoarea care îl amenință pe copil cu “salvarea” nu au ce să caute în sistemul de protecție a copiilor.

“Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.

Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă.”, adaugă Turza.

Șefa ANDPDCA le cere autorităților competente să facă o evaluare rapidă și serioasă a acestui caz și să ia măsurile care se impun.

 

Comenteaza