Femeia avea lovituri de topor în cap şi mâna despicată. Americanii, ORIPILAŢI de crima clujeanului din Wisconsin

Femeia avea lovituri de topor în cap şi mâna despicată. Americanii, ORIPILAŢI de crima clujeanului din Wisconsin
Fapta comisă în seara zilei de miercuri, 19 noiembrie, de către clujeanul Cristian Loga-Negru, în vârstă de 38 de ani, a făcut înconjurul presei internaţionale, stârnind reacţii pline de şoc şi dezgust faţă de român.

Loga-Negru i-a aplicat soţiei sale mai multe lovituri cu un topor negru, după care a târât-o într-un SUV argintiu închiriat şi a dus-o la un motel.

Pe site-ul de la Fox News se vorbeşte despre subiectul horror al românului şi au scris cum victima, Roxana Abrudan şi-a luat toate măsurile de siguranţă pentru a se feri de soţul ei. A înştinţat autorităţile despre abuz, a cerut un ordin de restricţie, a părăsit casa în care locuia şi s-a ascuns în Mount Pleasant. Indicile găsite de către ofiţerul care s-a ocupat de caz, printre care şi un binoclu, arată că Loga-Negru şi-ar urmărit victima şi avea plănuită crima dinainte.

Şi cei de la New York Daily News au publicat un articol în care este descris cum românul şi-a băgat soţia cu forţa în maşină, după ce lovit-o cu un topor în cap. Publicaţia relatează despre faptul că Loga-Negru este un individ agresiv şi are antecedente cu poliţia americană care a mai intervenit în trecut pentru epis desoade de violenţă domestică.

Pe forumul siteului Dreamindemon.com s-a făcut haz de necaz asupra subiectului. „Nu te căsători cu Cristian Loga-Negru, te va ataca cu un topor şi te va omorî", sărea titlul în ochi. După ce a fost descris cazul, au apărut comentarii sarcastice şi reacţii la fapta românului.

Cei de la dailyherald.com îşi încep articolul cu replica pe care Cristian i-a dat-o tatălui, când acesta l-a întrebat îngrijorat ce s-a întâmplat. „Am ucis-o pe Roxana". Din articol aflăm că în timpul audierilor Loga-Negru nu a vorbit deloc şi se uita des în jos, ferindu-şi privirea de cameră, dar nu părea distras de detaliile care se vorbeau. Publicaţia a mai dezvăluit că potrivit ordinului de restricţie, Abrudan a spus autorităţilor că Loga-Negru o bătuse de două ori după ce s-au căsătorit în luna iulie. A mai spus că pe data de 16 iulie a dat-o cu capul de perete până ce i-a dat sângele pe nas, după care a târât-o în dormitor unde a lovit-o, lăsându-i vânătăi şi urme pe mâni, pe faţă şi pe picioare.


Chicago Tribune a publicat cu puţin timp în urmă un articol în care putem descoperi victima aşa cum era ea în viaţa de zi cu zi. Avea mereu cele mai bune intenţii şi adesea le ducea colegilor de la lucru diferite atenţii, mâncare gătită sau bilete la film pentru a mai rupe monotonia unei zile normale de lucru. Publicaţia dezvăluie faptul că situaţia Roxanei a devenit cu timpul cunoscută şi de către colegii de la firma de design la care lucra, după ce aceştia au zărit-o adesea cu vânătăi pe mâini.

În aproape toate articolele se menţionează faptul că victima şi-a luat toate măsurile de siguranţă, însă comentariile furioase nu au întârziat să apară. Cititorii străini sunt de părere că un ordin de restricţie este doar un document, că legea nu te ajută foarte mult când vine vorba de violenţă domestică şi că orice femeie în situaţia Roxanei Abrudan ar trebui să poarte o armă la ea.

„Un ordin de restricţie este doar o bucată de hârtie... nu îl va ţine departe pe ucigaş. Conceal Carry sau Open Carry (practica de a purta o armă ascunsă la tine) i-ar fi putut salva viaţa acestei femei. Îmi pare rău să spun asta, dar nu a reuşit să facă toţi paşii corecţi pentru a se proteja de la atac, traume grave asupra corpului sau moarte. Cel de-Al Doilea Amendament există tocmai pentru acest tip de situaţii, ai dreptul să îţi aperi viaţa cu o armă. FA-O!",a spus Daniel Cox, un cititor.

La venirea poliţiştilor, Cristian Loga-Negru a cerut să i se aplice pe loc pedeapsa capitală. În momentul în care a fost prins, victima zăcea cu faţa în sus, abia respirând, cu părul îmbibat în sânge şi cu mai multe răni adânci la nivelul capului pe bancheta din spate a automobilului. De asemenea, mâna dreaptă îi era despicată pe mijloc, cel mai probabil în urma unei încercări de a se apăra.

Anchetatorii au precizat că "este vorba în mod evident de un act premeditat. Nu a fost o decizie de moment, inculpatul a vânat-o. Una dintre părţile tragice ale întâmplării este că femeia a luat măsuri pentru a se apăra", adăugând că nu cred că vor mai vedea vreodată un caz atât de brutal. Potrivit arhivei închisorii, clujeanul a fost acuzat de omucidere cu premeditare, mutilare şi răpire.

Comenteaza