Clujeanul care a înspăimântat americanii: şi-a ucis cu bestialitate soţia, după care a cerut pedeapsa capitală

Clujeanul care a înspăimântat americanii: şi-a ucis cu bestialitate soţia, după care a cerut pedeapsa capitală
Locuitorii unui orăşel din apropierea celei mai populate aşezări din Wisonsin, Milwaukee, au fost îngroziţi de fapta unui clujean, care şi-a ucis cu bestialitate soţia. La venirea poliţiştilor, a cerut să i se aplice pe loc pedeapsa capitală.

Odioasa crimă a  fost comisă în seara zilei de miercuri, 19 noiembrie, de către clujeanul Cristian Loga-Negru, în vârstă de 38 de ani. Potrivit publicaţiei Chicago Tribune, el şi-a aşteptat soţia, Roxana Abrudan, în faţa casei din Mount Pleasant, unde aceasta se mutase în urmă cu o lună, i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor negru, după care a târât-o într-un SUV argintiu închiriat şi a  dus-o la un motel.

În momentul în care a fost prins de poliţişti, soţia sa zăcea cu faţa în sus, abia respirând, cu părul îmbibat în sânge şi cu mai multe răni adânci la nivelul capului pe bancheta din spate a automobilului. De asemenea, mâna dreaptă îi era despicată pe mijloc, cel mai probabil în urma unei încercări de a se apăra.

Loga-Negru avea şi el hainele pline de sânge şi o rană la genunchiul drept, survenită în urma unei lovituri ratate. La venirea poliţiştilor, el le-a cerut să-i aplice pe loc pedeapsa capitală, susţinând că "poate suporta multe mirosuri, dar nu şi cel al sângelui ei pe el". După ce au transportat-o pe Abrudan la spital, poliţiştii au percheziţionat SUV-ul, unde au găsit o pereche de mănuşi negre, un binoclu şi nişte ciorapi. Totodată, în camera de motel se afla tatăl clujenaului, care a afirmat că fiul său îi spusese că pleacă pentru o oră, pentru ca la întoarcere să fie plin de sânge. Întrebat ce s-a întâmplat, el i-a răspuns: "am ucis-o pe Roxana".

Anchetatorii au precizat că "este vorba în mod evident de un act premeditat. Nu a fost o decizie de moment, inculpatul a vânat-o. Una dintre părţile tragice ale întâmplării este că femeia a luat măsuri pentru a se apăra", adăugând că nu cred că vor mai vedea vreodată un caz atât de brutal. Potrivit arhivei închisorii, clujeanul a fost acuzat de omucidere cu premeditare, mutilare şi răpire.

Victima, în vârstă de 36 de ani, era căsătorită cu Loga-Negru de patru luni, timp în care fusese abuzată constant de soţ. Autorităţile au precizat că în urmă cu o lună ea s-a dus la angajator, care i-a oferit adăpost în casa sa. De asemenea, la aceeaşi dată a cerut şi un ordin de protecţie, prima audiere urmând să aibă loc luni. Nu a reuşit însă să scape de soţ: el a căutat în mod constant să afle unde se ascunde, încercând inclusiv să mituiască echipa de curăţenie de la firma la care lucra Abrudan.

Înregistrările tribunalului arată că Loga Negru divorţase de cel puţin două ori în trecut, cel mai recent divorţ fiind în martie.

Comenteaza