Doi bărbați, reținuți pentru că cultivau zeci de plante de cannabis. Foloseau echipamente speciale

Doi bărbați, reținuți pentru că cultivau zeci de plante de cannabis. Foloseau echipamente speciale

Doi tineri au fost reținuți în urma unor percheziții domiciliare. Polițiștii au rămas surprinși când au văzut că aceștia cultivau peste 20 de plante de cannabis. 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T, au reținut, în data de 5 iulie 2023, doi bărbați din Târgu Mureș pentru că ar fi iniţiat două culturi de cannabis, în spaţii amenajate corespunzător creşterii acestor plante, potrivit Agrepres.

“La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat trei percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului curent, doi bărbaţi, din Târgu Mureş, ar fi iniţiat culturi indoor de cannabis, ulterior achiziţionării unor echipamente specifice creşterii şi întreţinerii plantelor de acest fel.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, două culturi indoor, cu 27 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum şi lămpi, ventilatoare şi un cort de creştere a plantelor de cannabis”, a transmis IPJ Mureș, conform sursei citate anterior.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi, de 30, respectiv 36 de ani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş 

Comenteaza