Ancheta în cazul incendiului de la Matei Balș bate pasul pe loc. Va mai dura până când rudele victimelor vor afla ce s-a întâmplat

Ancheta în cazul incendiului de la Matei Balș bate pasul pe loc. Va mai dura până când rudele victimelor vor afla ce s-a întâmplat
| Foto: EuropaFM.ro

Anchetatorii au finalizat cercetarea la fața locului, dar nu pot spune nici măcar preliminar ce anume a provocat focul devastator de acum o săptămână.

Opt zile, atât a durat cercetarea la fața locului, la parterul Pavilionului 5 din Institutul Național „Matei Balș”.

În tot acest timp, criminaliștii, polițiștii, procurorii, dar și experții de la Petroșani, de la Institutul de Protecție Antiexplozivă, au cercetat toată zona, în special salonul în care a izbucnit teribilul incendiu.

Potrivit site-ului Sitirileprotv.ro, anchetatorii au transmis că, după finalizarea acestei cercetări, mai multe obiecte vor fi trimise la Petroșani, pentru a fi expertizate.

Pe de altă parte, spun aceleași surse oficiale, s-a cerut acordul unui judecător de drepturi și libertăți pentru ca unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă să fie accesată.

Deocamdată, parterul Pavilionului 5 nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și rămâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectivă.

Anchetatorii spun că este mult prea devreme să stabilească cu certitudine ce s-a întâmplat și dau de înțeles că ancheta ar mai putea dura câteva săptămâni, poate chiar câteva luni.

Comenteaza